Sök

Polisen förstärker kamerabevakning under Eurovision

Polisens mobila kamerasläp.

Det mobila kamerasläpet utanför Malmö Live är en del i polisens förstärkta bevakning under Eurovision. Bild: Anna Hermansson, Polisen.

Kamerabevakning är ett av många verktyg som polisen använder för att förhindra brott under Eurovision Song Contest i Malmö.

- Genom kamerorna kan vi snabbt få en lägesbild och avbryta kriminella handlingar. Det kamerorna registrerar har vi också stor nytta av när vi ska utreda och ställa personer till svars för brott som begåtts, säger Jimmy Lindin, chef för kamerasektionen i polisregion Syd.

Den utökade kamerabevakningen sker i områden dit evenemangen är koncentrerade, Malmö Live, Malmö Arena och Folkets Park.

- Kamerorna ger oss i realtid en mycket god bild över vad som händer i Eurovisionområdena. Det handlar om att få en lägesbild över strategiskt viktiga platser, att veta hur mycket resurser vi ska skicka till en plats om något händer och att snabbt kunna ingripa om någon begår brott.

Förstärkningen består av kameror som tillfälligt monterats på vissa fasader och polisens drönare med inbyggda kameror. Dessutom parkeras mobila kamerasläp på platser där polisen vill komplettera den fasta bevakningen.