Sök

Farlig drog säljs i falsk förpackning i Karlstad

Enligt uppgifter till polisen säljs drogen Metonitazen i falska förpackningar märkta som Oxycontin. Överdosering av Metonitazen kan leda till dödsfall.

Polisen i lokalpolisområde Karlstad har fått uppgifter om att drogen Metonitazen säljs i falska Oxycontinburkar på den olagliga narkotikamarknaden i Karlstad. Även enstaka tabletter och tablettkartor säljs märkta som Oxycontin. Oxycontin är en receptbelagd och narkotikaklassad medicin med stark smärtstillande effekt. Metoniatazen är en fentanylliknande substans och ett betydligt starkare preparat än Oxycontin. Köparen lever i tron om att det är Oxycontin man köpt och kan därmed få i sig Metonitazen av misstag. Risken att överdosera Metoniatazen är stor och kan leda till andningspåverkan med dödsfall som värsta utgång.

- Vi vill uppmärksamma och varna allmänheten om detta i förebyggande syfte för att minska risken att någon drabbas. Är du förälder vill vi uppmana dig att prata med dina barn om riskerna med att använda droger, säger Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef.

Kontakt

Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad, finns tillgänglig under dagen för att svara på frågor från media. Telefonnummer: 010-567 03 70.