Sök

Pressinbjudan: Presentation av trygghetsundersökning och nytt medborgarlöfte

Måndag den 19 februari presenteras resultaten från den senaste trygghetsundersökningen. Därefter kommer lokalpolisområde Medelpad och Sundsvalls kommun att teckna ett nytt medborgarlöfte för ett tryggare Sundsvall.

Medverkar vid pressträffen

Från Polismyndigheten medverkar: Lokalpolisområdeschef Andreas Bergström samt kommunpoliserna Morgan Norman, Henrik Blusi och Karin Stanley.

Från kommunen deltar: Kommunstyrelsens vice ordförande Lisa Tynnemark, trygghetschef Carina Seger, trygghetssamordnare Sofie Ax samt Jonas Albecker, plats- och handelsutveckling vid Destination Sundsvall.

Tid: Måndag den 19 februari klockan 12:00–13:00.

Plats: Sundsvalls polisstation, Storgatan 37

För att närvara ber vi er att i förväg meddela intresse. Mejla kommunikation.nord@polisen.se senast fredag den 16 februari klockan 13:00.

Fakta om medborgarlöften

Medborgarlöften handlar om att polis och kommun lyssnar på vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra. Det är områden där polis och kommun i och med tecknandet av medborgarlöftena lovar samverka, genom olika aktiviteter för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Löftena är en utveckling och förstärkning av den samverkansöverenskommelse som tecknats mellan polis och kommun.

Kontaktpersoner

Polismyndigheten
Andreas Bergström, lokalpolisområdeschef Medelpad
Telefon: 010-567 82 55, e-post: andreas-j.bergstrom@polisen.se

Sundsvalls kommun
Conny Pedersén, pressansvarig
Telefon: 072-085 72 11, e-post: conny.pedersen@sundsvall.se