Sök

Återanställning av poliser

Är du redo för en större uppgift igen? Vi söker dig som tidigare arbetat som polis i Sverige och har ett stort intresse av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Två poliser. En man och en kvinna i vinteruniform ler.

Bild: Polismyndigheten

Du behövs

Polismyndigheten växer och vi ser gärna att du, med dina nyförvärvade erfarenheter och kunskaper av någon verksamhet utanför Polismyndigheten, kommer tillbaka till oss. Vi söker framförallt poliser som kan förstärka kärnverksamheten.

Om du har den kompetens som efterfrågas, är intresserad av att komma tillbaka till den kollegiala gemenskapen och det viktiga uppdraget som polis är du välkommen att lämna in din ansökan till oss.

De kom tillbaka till Polismyndigheten

Gunnar återanställdes efter 18 år

Lars kom tillbaka med nya kunskaper från Länsstyrelsen

Ansök

På sidan lediga jobb hittar du arbetsbeskrivningar för funktioner du kan söka. Hittar du inte någon utannonserad tjänst som passar dig kan du ta kontakt med den region du är intresserad av att arbeta på för en dialog kring vilka möjligheter som finns. 

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och att du har rätt kompetens för tjänsten du söker. Dokumentation och referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse.

En anställning inom Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader och tillträde sker enligt överenskommelse.

Polismyndigheten idag

Polismyndigheten arbetar för att bli en allt mer attraktiv arbetsplats. Många ansträngningar görs för att attrahera nya och behålla befintliga medarbetare. Till exempel ökas ob-tilläggen.

Frågor?

Frågor och svar om återanställning

Du är också varmt välkommen att höra av dig. Du hittar kontaktuppgifter på sidan E-post och postadresser.