Sök

Gruppchef till Regionledningscentralen, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

14 oktober 2024

Ansök senast

28 oktober 2024

Referensnummer

A613.758/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Väst

Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg som tillsammans är indelade i 16 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enheten

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområden, polisområden och enheter i sitt grunduppdrag. Detta gör vi genom att utveckla och tillhandahålla specialistförmåga som höjer den operativa effekten i arbetet med regionens problembild. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är operativa enheten en viktig del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i region Väst.

Regionledningscentral (RLC)

Regionledningscentralen i region Väst ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen och är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består bland annat av RLC-operatörer, RLC- befäl, vakthavande befäl och regionala insatsledare. På regionledningscentralen hanteras, bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Verksamheten vid regionledningscentralen präglas av ett tydligt medborgarperspektiv där regionledningscentralen ska upprätthålla en mycket hög tillgänglighet i ärenden som kräver omedelbara eller skyndsamma polisingripanden och en hög tillgänglighet i övriga ärenden.

RLC Väst målsättning är att skapa och utveckla ett starkt ledarskap och medarbetarskap som bygger på förtroende, motivation, förståelse och relation.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för operatörsgrupp
Som chef för operatörsgrupp rapporterar du till sektionschef samt ingår i RLC:s ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Som chef för en operatörsgrupp arbetar du nära dina medarbetare och ger dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sitt uppdrag. Ditt uppdrag innebär även arbete med sektionens ansvarsgrupper, där du tillsammans med andra gruppchefer ansvarar för och driver utvecklingsarbetet inom ett specifikt område. Du kommer att vara en viktig del i sektionens verksamhetsutveckling och vi ser att du engageras av förändringsarbete och har erfarenhet av detta sedan tidigare.

Periodvis är arbetsbelastningen hög, varför du behöver kunna arbeta under pressade förhållanden, öka arbetstakten samt prioritera och växla mellan dina olika ansvar utan att eftersätta kravet på en god service och kvalitet. Som gruppchef vid RLC ska du skapa en känsla av sammanhang utifrån vårt hela uppdrag, arbeta med spelregler och förväntningar samt belysa goda exempel med återkommande feedback. Inriktningen ska vara en mångfald, tilltro och lyhördhet. Alla vid RLC Väst ska känna sig behövda och värdefulla.

Du har en viktig roll och ska starkt bidra till att medarbetarna vid RLC Väst känner en stolthet för professionen och utvecklar teamkänslan. Teamkänslan är viktig. Du ska stärka sektionens teamkänsla genom att vara en viktig central del och bidra med empati, stödjande och hjälpande. Som drivande i operativa navet skapar du en känsla av frihet och ansvar för 112 och operativ ledning.

Som del av ledningen ska du vara drivande och bidra till en agenda vid sektionens olika forum som skapar värde för medborgare.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller liknande den senaste femårsperioden
  • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde i polismyndigheten eller inom samhällsservice såsom vid ledningscentraler eller liknande.
  • polisexamen alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

  • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
  • ingått i ledningsforum
  • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
  • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
  • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
  • erfarenhet av arbete med den lokala problembilden och medborgarlöftet

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • analys och helhetssyn
  • mål och resultat
  • utveckling och förändring
  • social säkerhet
  • muntlig och skriftlig kommunikation
  • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kring uppdraget kontakta rekryterande chef Emma Hermansson på telefon 0725-877473 eller via mail emma.hermansson@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Hanna Lundbäck, HR-konsult, via mail hanna.lundback@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST inom Polisen, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning

·         Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp (nivå 2)

·         Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

·         Placering vid Regionledningscentralen, Göteborg

 

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till senast den 28/10-2024 via e-post till  jobb.vast@polisen.se. Tryck på länken för att komma till enkäten: Nedladdningsbar enkät (pdf, 177 kB). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A613.758/2024 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post