Sök

Samordnare till sektionen för Nationell beredskapsplanering, Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 oktober 2024

Ansök senast

29 oktober 2024

Referensnummer

A589.047/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) har cirka 2000 anställda. Avdelningen består av åtta enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Sektionen för nationell beredskapsplanering samordnar och anger inriktning för beredskapsplaneringen i Polismyndigheten. I det ingår att styra, stödja och följa upp arbetet samt att bedriva verksamhetsutveckling och omvärldsbevakning inom området. Sektionen samordnar och inriktar även Polismyndighetens strategiska arbete med anledning av medlemskapet i Nato. Sektionen ansvarar dessutom för att inom beredskapssektorn Ordning och säkerhet leda arbetet med att skapa enhetlighet, tydlighet och struktur för att åstadkomma samordnade åtgärder inom beredskapsplaneringen och vid hanteringen av fredstida kriser, höjd beredskap och ytterst krig.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare på sektionen kommer du att ha en viktig roll i utvecklingen av Polismyndighetens beredskapsplanering, i det myndighetsgemensamma arbetet inom beredskapssektorn Ordning och säkerhet samt för Polismyndighetens strategiska Nato-arbete. Du kommer att arbeta på strategisk nivå med målet att stärka Polismyndighetens och beredskapssektorns planering för fredstida krissituationer, höjd beredskap och ytterst krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Samordna, inrikta och utveckla arbetet med beredskapsplanering i Polismyndigheten och i beredskapssektor Ordning och säkerhet
Samverka med andra beredskapsmyndigheter, inklusive länsstyrelser och civilområdesansvariga länsstyrelser, samt Försvarsmakten.
Samverka med näringslivet.
Utveckla Polismyndighetens och beredskapssektorns arbete kopplat till Nato.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen/officersexamen och/eller akademisk utbildning med inriktning mot t.ex. juridik, kriminologi, statsvetenskap, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
  • Arbetslivserfarenhet av roll som inneburit handläggning av kvalificerade arbetsuppgifter på strategisk nivå.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap
     

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Arbetslivserfarenhet av beredskapsplanering från polisiärt, rättsvårdande eller militärt arbete.
  • Arbetslivserfarenhet av beredskapsplanering inom offentlig verksamhet.
  • Arbetslivserfarenhet av beredskapsplanering från större företag/verksamheter.
  • Arbetslivserfarenhet av myndighetssamverkan.
  • Arbetslivserfarenhet av projektledning där du haft en aktiv och bidragande roll.
     

Personliga egenskaper

Som samordnare på sektionen för Nationell beredskapsplanering behöver du vara självgående och vara intresserad av att arbeta på en strategisk nivå med långsiktiga perspektiv. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativrik och intresserad av att bygga och utveckla nya arbetssätt. Det är viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk. Du behöver också ha lätt att hitta din plats i en större organisation och identifiera hur du bäst agerar i samverkan med andra funktioner. Du behöver ha en mycket god förmåga att arbeta i grupp och bidra till gruppens utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer, Cecilia Winberg tel. 072-2360595 och Julia Simryd tel. 070-811 00 88.  Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult. Emma Kvarfordt, e-post. emma.gustafsson-kvarfordt@polisen.se  

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Saco-S, nås via Polisens växel tfn 114 14
Tom Johnsson, Fackförbundet ST, tfn 076-9470030
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Samordnare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor (se nedan) som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

 Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

 De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och svar på urvalsfrågorna via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 29/10. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A589.047/2024 i mailets ärendemening. I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och besvarar kortfattat. (Alternativt bifoga ett separat dokument (pdf eller word) med svar på frågorna nedan). 

  1.  Beskriv din utbildning som är relevant för tjänsten.
  2. Beskriv din erfarenhet av handläggning av kvalificerade arbetsuppgifter på strategisk nivå.
  3. Har du kunskap i svenska och engelska? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat).
  4. Är du svensk medborgare? (Ja/Nej)
  5. Har du erfarenhet av beredskapsplanering från polisiärt, rättsvårdande eller militärt arbete? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat)
  6. Har du erfarenhet av beredskapsplanering inom offentlig verksamhet? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat)
  7. Har du erfarenhet av beredskapsplanering från större företag/verksamheter? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat)
  8. Har du erfarenhet av myndighetssamverkan? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat)
  9. Har du erfarenhet av projektledning? (Ja/Nej, om ja beskriv kortfattat)
     

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post