Sök

Hundförare specialsök till PO Västernorrland

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Sundsvall

Län

Västernorrlands län

Utlyst

12 juni 2024

Ansök senast

21 augusti 2024

Referensnummer

C197208/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en hundförare till vårt team som är ansvarstagande och kan anpassa sig till skiftande miljöer och situationer. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord har drygt 2200 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Hundverksamheten i Polisområde Västernorrland består idag av 9 hundekipage varav en är gruppchef. Sex stycken av hundarna är patrullhundar och fyra är specialsökshundar av vilka en är BPU hund, en brand och spermasökshund och en vapen och narkotikasökshund.
Hundgruppen i Västernorrland är direkt placerad under Polisområdeskansliet men patrullhundarna utgår från polisstationerna i Sundsvall och Härnösand.

Vi söker nu 1 specialsökshundförare inom vapen/narkotika/sedel som ska verka i Polisområde Västernorrland och utgå från Sundsvall.

Arbetsbeskrivning

Den primära arbetsuppgiften som specialhundförare är att tjänstgöra med tilldelad tjänstehund i alla förekommande sammanhang/ärenden och miljöer. Allt från svårtillgänglig terräng till bebyggelse, utom och inomhus. Detta för att lösa tjänsteuppdrag på ett effektivt sätt samt utgöra ett stöd till övrig polisverksamhet. Du ingår i en hundgrupp på polisområdesnivå och är underställd hundgruppchefen.
Arbetet i yttre tjänst, bedrivs till stor del under eget ansvar där du förväntas agera självständigt samtidigt som samarbetet med övriga kollegor i yttre tjänst är avgörande för verksamheten. Arbetet som hundförare är också fysiskt och psykiskt krävande där tjänstgöring i enkelpatrull i bil och ensam med hunden är en vanligt förekommande arbetsmiljö. Region nord täcker en stor yta vilket innebär långa resor och övernattningar/tjänstgöring på annan ort förekommer.

Som hundförare förväntas du under eget ansvar dressera tilldelad tjänstehund med hjälp av hundverksamhetens instruktörer. Du förväntas också kontinuerligt träna för att bibehålla dressyrnivå samt efter bästa förmåga uppfostra, underhålla och utveckla dess dressyr.

Arbetet som hundförare veckoplaneras enligt 5:3 och du kommer att planera tillsammans med den andra narkotika/vapenhundföraren. Den schemalagda arbetstiden är fördelad på dagtid, kvällstid och helger.

Hundverksamhetens övergripande uppdrag är:
1. Rädda liv
2. Bidra till bättre utredningsresultat och ökad lagföring
3. Brottsförebyggande arbete utifrån lokala problembilder

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
  • Idag eller tidigare har arbetat som polis med några års erfarenhet av polisyrket med goda vitsord.
  • Har genomgått den nationella grundutbildningen för hundförare med godkända resultat

  • Det är meriterande om du:
  • Har erfarenhet av att föra specialsökshund
  • Har erfarenhet av att föra kombihund med tilläggsdressyr
  • Har erfarenhet av att arbeta som hundförare minst 2 år


Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är flexibel, både gällande arbetstider samt förmåga att ställa om vid ändrade förutsättningarna. Du behöver vara ansvarstagande och kunna ta initiativ och agera självständigt och samtidigt kunna anpassa dig efter direktiv samt till skiftande miljöer och situationer. Vi söker dig som har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på sitt arbete. Du är jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar för uppnå resultat. Vi sätter stor vikt på din samarbetsförmåga både internt inom gruppen samt externt mot övriga enheter inom Polismyndigheten.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Emma Sundvall, HR-konsult
076 128 58 95
emma.sundvall@polisen.se

Jenny Danielsson, Rekryterande chef
0725488222
jenny.danielsson@polisen.se

Övrig information

Arbetsort: Sundsvall
Arbetstid: Veckoplanerad 5:3
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Hundförare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg