Sök

Ingenjör inom reverse engineering till NFC, Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 maj 2024

Ansök senast

29 maj 2024

Referensnummer

C192450/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu utvecklare inom analys av digitala bevis till data- och elektronikanalyssektionen NFC, Linköping. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Nationellt forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum är en avdelning inom Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför avdelningen forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen - från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att agera expertstöd samt bedriva utbildning, strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga.

Data- och elektronikanalyssektionen
Sektionen för data- och elektronikanalys vid nationellt forensiskt centrum är ansvariga för att hantera och analysera digitala enheter på både hårdvaru- och mjukvarusidan. På hårdvarubaserade sidan utförs fysiskt arbete på olika typer av digitala enheter såsom mobiltelefoner, fordon och IoT-sensorer så som att reparera skadade enheter, analysera deras funktion eller försöka kringgå lösenordsskydd. På den mjukvarubaserade sidan fokuseras på att extrahera och analysera den komplexa variationen av digital information som lagras och bearbetas i olika format och enheter. Dessutom ingår kompetensområden som täcker både hårdvara och mjukvara för att förstå enheters funktionalitet och eventuellt överlista säkerhetsåtgärder.

Arbetsbeskrivning

Du kommer i samverkan med kollegor att arbeta med metodutveckling, med speciell fokus på avancerad funktionsanalys (reverse engineering) av mjukvara som finns i mobiler, datorer samt inbyggda system för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Du kommer också att utföra undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar.
Du kommer att ställas inför ny teknik kontinuerligt så vi ser att du är en person som kan sätta sig in i något som kanske inte någon i Sverige har tittat på tidigare. Du är van med flera programmeringsspråk och då de flesta system idag är Unix-baserade känner du dig van att arbeta i den miljön.
Sakkunskap inom det forensiska området är inte nödvändig då du kommer erhålla handledning samt genomgå en internutbildning. En teknisk bakgrund med en stark vilja att lära är viktigare. Tjänsten kommer utgå ifrån de erfarenheter du besitter men det är lika välkommet att söka om du har lång arbetslivserfarenhet eller om du är nyexaminerad.

Kvalifikationer

Krav
Detta är en möjlighet för dig som:
 • Har avslutad och godkänd masterexamen med inriktning mot
 • datateknik, teknisk fysik eller motsvarande erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Har god erfarenhet av programmering
 • Har mycket goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt
 • och muntligt
 • Har goda kunskaper i engelska språket, både skriftligt och muntligt

 • Meriterande kunskaper
  Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har erfarenhet av:
 • flera olika plattformar och operativsystem t.ex. Android, iOS, Windows och Linux
 • programmering av inbyggda system
 • reverse engineering av mjukvara
 • assemblerprogrammering
 • statisk och dynamisk kodanalys
 • forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och tar ansvar för din uppgift. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du strukturerad och kvalitetsmedveten, öppen för att ge och få återkoppling, självständig och du bidrar till ett gott arbetsklimat. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det även som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med andra på ett smidigt och prestigelöst sätt för att nå gemensamma mål.
Tester och arbetsprov kan komma att användas under rekryteringsprocessen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Admir Dervisic, tf sektionschef
0732709918
admir.dervisic@polisen.se

Silvia Toth , HR-konsult
silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST Rebecca Wennström, tfn 0730975709 SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn 0732490422; SACO Fanny Carlström Plaza, tfn 010 562 8446

Övrig information

Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker IT

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt och kortfattat beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg