29 april 13:01, Trafikbrott, Katrineholm

Förföljande av bil i

2022-04-29

04:09 En polispatrull genomförde trafikbevakning på Österleden i Katrineholm. Patrullen uppmärksammade en bil som de bestämde sig för att kontrollera. Föraren stannade inte på polisens tecken utan försökte köra ifrån polispatrullen på riksväg 57 mot Flen. Föraren gjorde flera farliga omkörningar av andra fordon. Polisen påbörjade ett förföljande av aktuell personbil. Flera polispatruller anslöt för att hjälpa till att stanna bilen.

På grund av hur bilen framfördes tappade polisen uppsikt av bilen under perioder.

Klockan 07:00 fick en polispatrull syn på bilen igen på riksväg 57. Föraren parkerade då bilen och föraren kunde kontrolleras.

Föraren, en man i 25-årsåldern misstänks för en rad brott (därav fördröjningen i kommunikationen om händelsen): grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri under påverkan av droger och narkotikabrott innehav.

Föraren togs med för provtagning och bilen togs i beslag. Ingen person kom till skada under insatsen. Efter provtagning och förhör släpptes mannen. Misstankarna kvarstår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.