Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 04 april 21.57

04 april 08.00, Övrigt, Västra Götalands län

Trafiksituationen kopplat till väderläget

SMHI har utfärdat en gul varning för vind i kombination av snöfall under torsdagen som kan påverka trafiken i polisregion Väst. Polisen uppmanar trafikanter att noga följa väderprognoser och trafikinformation innan man ger sig ut på vägarna.

Just nu är det inga trafikstörningar kopplat till väderläget.

Uppdatering klockan 13:32
Det har skett några avåkningar under dagen, men inga allvarligare olyckor kopplat till väderläget har rapporterats in i dagsläget. En anledning till det kan vara att många har valt att inte ge sig ut i trafiken. Dessutom har förebyggande halkbekämpning gjorts.

Just nu snöar det i vissa delar av regionen, och det blåser också en del. I övrigt är läget under kontroll i trafiken just nu.

När det gäller lastbilar var det många som hade stått still under påskhelgen och hade gett sig iväg i måndags. Då var det mer anhopningar av lastbilar, idag är de mer utspridda.

Vår uppmaning är fortsatt att inte ge sig ut i trafiken om man verkligen inte måste och absolut inte med sommardäck.

Uppdatering klockan 21:55
Inga allvarligare trafikolyckor med uppenbar koppling till väglaget har inträffat under kvällen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.