Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 februari 12.02

15 februari 10.30, Brand, Borlänge

En brand har startat i ett kedjehus

SOS Alarm har beordrat ut flera resurser till en fullt utvecklad brand i ett kedjehus på Moragatan. Enligt de första rapporterna från platsen ska den boende tagit sig ut för egen maskin. 

Polisen kommer att biträda räddningstjänsten i ett inledande skede och vidta de åtgärder som krävs för att ingen allmänhet ska komma till skada.

Uppdatering 10.58: En person är avförd med ambulans på grund av brännskador på den övre delen av kroppen. Initialt var spridningsrisken stor till intilliggande byggnader. Släckningsarbete pågår. 

Uppdatering 11.42: Bostaden kommer spärras av och en teknisk undersökning genomföras så snart det är möjligt på grund av värmen. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet är inledd då det i nuläget inte finns några tydliga naturliga orsaker bakom branden. 

Texten uppdateras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.