Sök
Stäng Meny

17 februari 08.17, Polisinsats/kommendering, Västerbottens län

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Rally-VM, fredag

Dagpass

Polis som har arbetat under dagpasset beskriver stämningen som god. Det var uppskattningsvis omkring 100 skotrar på plats i Norrby.

Det har under dagen skett ett antal besiktningar av bilar och även skotrar. Nykterhetskontroller har även genomförts och samtliga förare har varit nyktra.

De ordningsböter som har utfärdats under dagen har nästan uteslutande gällt skotertrafik. Till exempel har böter utfärdats på grund av att hjälm inte använts eller på grund av att inte regler följts i samband med korsning av väg, 20-30 böter har utfärdats kring detta. Två olovliga körningar har rapporterats, båda på skoter. 

Under dagen inkommer synpunkter från allmänhet som bor längs färdvägarna mellan specialsträckorna att bilar körs i hög hastighet. Polisens uppmaning är att alltid hålla hastighetsbegränsningarna och att anpassa körningen efter rådande förhållanden, som exempelvis väglag, sikt och trafikläge.

 

Kvällspass 

Området Red Barn var välbesökt och då besökarna kom i ett rätt så jämnt flöde uppstod inte köer eller större folksamlingar vid entrén. Volontärer skötte visitationer och besökarna hade inga väskor med sig till entrén.

Det var fortfarande en del trafikproblem vid Hagarondellen i Umeå där taxi och privatpersoner lämnar av passagerare.

En person omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) vid ett av öltälten inne på Red Barn. 

En person blev avvisad utanför entrén till Red Barn då denne varit ordningsstörande samt onykter.

Ett ärende gällande misshandel på Renmarkstorget inkom strax före klockan 01, enligt initiala uppgifter är två män i 25-30-årsåldern inblandade. Anmälan och motanmälan gällande misshandel tas upp. Båda männen avvisades från Umeå centrum.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.