Sök
Stäng Meny

02 februari 09.58, Åldringsbrott, Karlskoga

Ett åldringsbrott har genomförts i Karlskoga under morgonen

En man får besök under morgonen i sitt hem, av vad besökaren uttrycker är hemtjänsten. I samband med besöket stjäls kontanter och ett bankkort. Målsägaren utnyttjas med största sannolikhet till följd av sin ålder och gärningsperson försvinner sedan från platsen med de tillgripna sakerna. En förundersökning är inledd med rubricering grov stöld.

- Var vaksam med vem du släpper in i ditt hem, är personer okända bör du inte bjuda in dem.

- Vid telefonsamtal från personer som du inte känner eller som utger sig ringa från till exempel en bank eller annat företag, som ber dig om att logga in på Bank-id eller efterfrågar koder ska du avsluta samtalet.

- Det finns inga seriösa aktörer som över telefon efterfrågar personliga koder eller in-logg på bankkonto. Var vaksam på att den kontaktsökande är inställsam och upplevs som hjälpande, vidarekoppling till säkerhetsavdelningar är ett vanligt sätt som förövare använder sig av.

Anmäl alltid till polisen om du blivit utsatt för brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.