Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 05 februari 20.08

05 februari 20.05, Rattfylleri, Borlänge

Kvinnan misstänkt för rattfylleri

Under eftermiddagen blir polisen kontaktade av en anmälare vars bil blivit påkörd på en parkering. Föraren av det fordon som körde på målsägandens bil uppträdde påverkat, efter kollisionen körde bilisten från platsen.

Målsäganden memorerade registreringsnumret på bilen varpå polispatrull beordrades och lyckades lokalisera fordonet samt dess förare. Föraren som kolliderade på parkeringen var en kvinna i 65-årsåldern, kvinnan uppträdde påverkat när patrullen anträffade henne. Kvinnan framförde dock inte fordonet när patrullen träffade på henne varför beslut om kroppsbesiktning inhämtades för att utesluta eftersupning. Polispatrull genomför diverse utredningsåtgärder samt tillser att flera provtagningar genomför.


Med tvångsmedel inleds förundersökning med rubricering rattfylleri, kvinnans körkort omhändertas även av patrullen. Analys av provtagningarna kommer genomföras och då framkommer om kvinnan gjort sig skyldig till brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.