Sök
Uppdaterad 13 maj 10.13

07 maj 09.15, Brand, Örebro

Det brinner i ett flerfamiljshus

En fullt utvecklad lägenhetsbrand har utbrutit på Skäpplandsgatan i Västhaga. Räddningsinsats pågår för fullt.

Polisen kommer i första hand att bistå räddningstjänsten i deras arbete och undsätta personer som bland annat är fast på balkonger och dylikt. 

Släckningsarbete pågår och även inrymning. Boende uppmanas att lyssna på de direktiv som ges på platsen.

Allmänheten uppmanas att hålla sig undan så att personalen får jobba ostört.

Uppdatering 09.43: Den initiala branden är nu släckt, genomsök av trapphus pågår. Utrymning och inrymning har genomförts. En samlingsplats är upprättad. En person är avförd med ambulans för vård. Det finns inga uppgifter om skadeläge för tillfället. Patrullerna fotodokumenterar, hör vittnen och skapar sig en lägesbild om vad det är som har föranlett branden.

Uppdatering 09.46: Ytterligare två personer ses över av ambulanspersonal med anledning av lättare rökskador.

Uppdatering 12.10: En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats för att kunna utreda hur branden i lägenheten har uppstått. Platsen är avspärrad.

Uppdatering 13 maj, klockan 10.11: Den man som fick livshotande skador i samband med branden har tyvärr avlidit. Anhöriga är underrättade. Förundersökning pågår fortsatt, men i nuläget kan inga fler uppgifter lämnas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.