Sök
Stäng Meny

Kropp tillhörande okänd man hittad i Väla 2011

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med mordet på den okände mannen som hittades i Väla torsdagen den 15 december 2011? Om du själv har gjort iakttagelser eller fått information på annat sätt, kontakta polisen.

Okänd man

Faktauppgifter

Namn och ålder: Okänd identitet, man, troligtvis 20-40 år.
Brottstid: Anträffades torsdagen den 15 december 2011 runt klockan 10.30.
Brotts- eller anträffandeplats: Välatorpsvägen i Helsingborg, Skåne.
Diarienummer: 1200-K202332-11.

Ärendet

Torsdagen den 15 december klockan 10.30 påträffades kvarlevorna efter en kropp i ett skogsparti utanför Väla i Helsingborg. Kroppen tros ha legat på platsen i cirka 8 månader.

Mannen vars identitet inte är fastställd hade själv angett när han sökt asyl i Sverige att hans namn var Abdulla Mohamed och att han var irakisk medborgare. Under utredningens gång har det framkommit information vilket gör att det finns skäl att tro att dessa uppgifter inte stämmer. Från olika myndigheter samt vittnesmål har det framkommit att mannen även använt sig av namnen Moncef Ben Kalifa, Nabil och Abdellah Najeb Mohammed samt att han istället skulle härstämma från Nordafrika, troligen Tunisien eller Egypten.

När mannen hittades bar han en mörk jacka av märket Helly Hansen, en ljusfärgad Adidas tröja, blå jeans av märket Jack & Jones och blå/vita Nike skor i storlek 43. Han var troligtvis mellan 170-180 cm lång. Han hade troligtvis varit bosatt i Danmark under en längre tid.

Kontakta polisen

Polisen behöver hjälp med att lösa mordet på den okände mannen. Har du information kontakta oss!
E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsmejl: Tips till polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

 

Kalla fall
Regionala utredningsenheten
Polisregion Syd