Sök
Stäng Meny

Polisen använder drönare vid fotbollsmatchen i Malmö 7/5

Kartbild över områdena som drönaren övervakar.

Delar av centrala Malmö kommer att övervakas med hjälp av polisens UAS, så kallade drönare utrustade med kameror, klockan 10 till 22. Detta med anledning av den allsvenska fotbollsmatchen i Malmö söndagen den 7 maj.

Syftet är att förebygga, förhindra, upptäcka och utreda brott samt upprätthålla allmän ordning och säkerhet i samband med fotbollsmatchen.

Det exakta området framgår av bilden ovan.

Om kamerabevakning med UAS

  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Beslutet om kamerabevakning ger inte polisen rätt att filma in i bostäder eller på andra integritetskränkande platser, utan enbart på platser som är allmänna. Polisen flyger som utgångspunkt på hög höjd och där ingen personidentifiering sker.
  • Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.