Sök

Ansökan och utlämning av provisoriskt pass flyttar från Arlanda

Ansökan och utlämning av provisoriska pass flyttar till polisstationerna Farsta, Norrmalm och Sollentuna, från att tidigare ha skett på Arlanda. Skälet är att göra det mer tillgängligt för medborgarna att ansöka om provisoriskt pass.

Från och med vecka 40 kommer ansökan och utlämning av provisoriska pass påbörja en förflyttning till polisstationerna Farsta och Norrmalm. I mitten av november, vecka 46, erbjuder även polisstationen i Sollentuna tjänsten. Det betyder att man kommer börja avveckla Arlandas produktion av provisoriska pass. Den sista dagen du kan göra en ansökan på Arlanda är den 3 november.

Skälet till flytten är att göra det mer tillgängligt för den som ansöker om ett provisoriskt pass, då polisstationerna i Farsta, Norrmalm och Sollentuna ligger närmare fler medborgare.

– Vi vill öka möjligheten för medborgare att kunna ansöka om provisoriska pass och samtidigt öka kvaliteten i vårt arbete. Vi förväntar oss att beslutet att öppna upp tre stationer för utförandet av provisoriskt pass, istället för en station som det är idag, gynnar både medborgare och personal, säger Paul Nilsson, tillförordnad kanslichef, polisregion Stockholm.

Information om provisoriskt pass

Se datum och tider för provisoriska pass på Stockholms polisstationer

Hur ska du Ansöka om provisoriskt pass