Sök

Polisens reception i Gävle byggs om – det här gäller under tiden

Polisstationens reception stängs den 30/9 på grund av ombyggnad. Vi öppnar åter i januari 2025. Under tiden hänvisas du som har ett ärende till polisen till andra stationer och våra e-tjänster.

Det är en omfattande ombyggnation som beräknas ta cirka tre månader. Arbetet startar 30 september och under tiden stängs receptionen i Gävle. Det kommer fortfarande gå att boka tid för vapeninlämning i Gävle, men övriga tjänster hänvisas till andra stationer som Sandviken och Tierp.

Det har länge funnits ett behov av att verksamhetsanpassa lokalerna när det gäller säkerheten och integriteten både för våra medarbetare och medborgare.

– Säkerhetsläget i dagens samhälle ställer andra krav och lokalerna behöver utformas så att både medborgare och medarbetare känner sig trygga. Bland annat kommer vi att bygga ett separat väntrum. Vi beklagar den påverkan det kan komma att få för dig som medborgare, men vi gör vad vi kan för att det ska gå så smidigt som möjligt genom att öka tillgängligheten på andra stationer som Sandviken och Tierp. Om det upplevs som krångligt så hoppas jag att du har överseende att det enbart handlar om en begränsad period. Tack för din förståelse, säger Andreas Hansemon, biträdande lokalpolisområdeschef i Gästrikland.

Många ärenden går också att utföra genom polisens e-tjänster.

– Min rekommendation är att använda dessa tjänster, eftersom du kan använda våra e-tjänster när som helst på dygnet och är inte beroende av några öppettider, säger Andreas Hansemon.

Det finns fortfarande möjlighet att söka pass och nationellt id-kort i Gävle innan receptionen stängs.

– Du som planerar en resa och behöver ett nytt pass eller nationellt id-kort. Vi har många lediga tider så sök gärna innan den 27/9 då det är sista dagen som receptionen i Gävle håller öppet, säger Andreas.

Våra tjänster – hit kan du vända dig under ombyggnationen

Under tiden som receptionen i Gävle är stängd kan du göra dina ärenden på följande stationer i närområdet:

Ansök om pass och nationellt id-kort i Tierp

Ansökningar om pass och nationellt id-kort hänvisas i första hand till Tierps polisstation som ligger på Gävlevägen 5 i Tierp. Boka här. Du kan även ansöka om pass och nationellt id-kort på andra orter.

Gör övriga ärenden i Sandviken

Vi kommer att ha utökade öppettider i Sandviken under den här perioden. 

Använd våra e-tjänster och blanketter

I e-tjänsterna kan du bland annat anmäla vissa typer av brott, borttappade föremål samt söka tillstånd. Till polisens e-tjänster, kontaktformulär och blanketter.

Boka tid för vapeninlämning i Gävle

Vi tar emot vapen och ammunition under ombyggnationen. Ring 114 14 och lämna dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig med en tid när inlämning kan ske.