Sök

Uppdatering gällande dödsfall i Skellefteå

Miljöbrottsgruppen i polisregion Nord utreder sedan tidigare eventuellt samband mellan tre dödsfall i Skellefteå där de avlidna personerna arbetade på samma arbetsplats.

I närtid har ytterligare ett dödsfall samt ett akut sjukdomstillbud kommit till polisens kännedom. Även dessa två personer arbetade på den aktuella arbetsplatsen. Händelserna inträffade i juli 2024, sjukdomstillbudet inträffade på arbetsplatsen medan dödsfallet skedde utanför arbetet.

I nuläget finns inget konkret samband mellan någon av händelserna. Vi har heller inte kunnat klarlägga vad som orsakat händelserna.

Samtliga utredningar som rör dödsfallen är rubricerade utan misstanke om brott, det finns alltså ingen brottsmisstanke. Gällande den utredning som rör vållande till sjukdom, har ingen förundersökning inletts och det finns inga brottsmisstankar.

Svar från tidigare begärda analyser väntas dröja ytterligare några veckor. Utredningsarbetet fortgår, inkomna tips bearbetas och fler förhör kommer att hållas. Enligt rutin samverkar polisen med bland annat Arbetsmiljöverket vars uppdrag är att kontrollera att arbetsgivare och andra som ansvarar för arbetsmiljön lever upp till de krav som ställs i arbetsmiljölagen och gällande föreskrifter.

Vi avvaktar svar på analyser och har därför inga ytterligare uppgifter att lämna. När det finns mer information att delge kommer det att göras via polisen.se.

Relaterat innehåll

Polisen utreder eventuellt samband mellan dödsfall i Skellefteå