Sök

Ny omgång av polisutbildningen på deltid och distans

Poliser står vid en polisbil. Det är höst.

Nu finns återigen chans för dig som vill arbeta som polis på din hemort att söka polisutbildningen på deltid och distans, i polisregion Nord.

Det blir en ny omgång av polisutbildningen på deltid och distans, DPU. En studieform som tillåter dig att arbeta och studera parallellt. I utbildningsformatet ingår endast vissa utvalda orter i polisregion Nord, där du är garanterad placering efter godkänd polisutbildning.

– Det här utbildningsformatet riktar sig främst till dig som vill bli polis på din hemort och som inte kan eller vill flytta eller studera på heltid under studietiden. Du får mer tid med familjen, du kanske vill ha möjlighet att jobba vid sidan av studierna, satsa på idrott, eller helt enkelt behöver en lägre studietakt för att få ihop livspusslet, säger Johan Ahlmark, regional samordnare polisregion Nord och fortsätter:

– För dig som är mitt i livet och funderar på att byta bana kan det här vara en fantastisk möjlighet!

Utbildningsformatet DPU är därmed inte längre en pilot men för den som är intresserad av polisyrket och utbildningsupplägget är Johan Ahlmarks uppmaning att inte skjuta upp sin ansökan eftersom vilka orter som erbjuds i framtiden kan komma att förändras. I år är det fler orter som ingår i utbildningsformatet än tidigare omgång.

Aktuella orter för DPU i polisregion Nord denna omgång är:

Jämtland

Strömsund, Sveg, Funäsdalen och Svenstavik.

Norrbotten

Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Haparanda, Pajala, Överkalix och Arvidsjaur.

Västerbotten

Vilhelmina, Dorotea, Åsele, Storuman, Tärnaby, Norsjö och Malå.

Västernorrland

Kramfors, Sollefteå och Ånge.

Då öppnar ansökningen

– Gemensamt för alla orter är att vi haft utmaningar med att rekrytera dit. Tack vare det stora intresset och de positiva omdömen utbildningsupplägget fått, så ser vi att det här är något vi vill satsa bredare på inom polisregionen, säger Johan Ahlmark.

– Passa på och sök till ett spännande, stimulerande och omväxlande arbete!

Ansökningen till DPU öppnar preliminärt vecka 51 i december 2024. Utbildningen kommer att starta höstterminen 2025 i månadsskiftet augusti/september.

Är du intresserad av utbildningsformatet och har frågor som inte besvaras på polisen.se/dpu är du välkommen att kontakta oss via e-post.

Kontakt

dpu.norrbotten@polisen.se
dpu.vasterbotten@polisen.se
dpu.vasternorrland@polisen.se
dpu.jamtland@polisen.se