Sök

Plugga till polis på deltid – polisregion Stockholm

Foto av en polis i uniform, framför en polisbil och naturmiljö i höstfärger. På bilden ligger texten: studera till polis på deltid och distans.

Bild: Polisen

Vill du gå polisutbildningen och samtidigt kunna arbeta på deltid? Nu kan du som vill arbeta i polisområde Stockholm syd studera på deltid och distans.

Vill du förverkliga en dröm om att bli polis, göra nytta i samhället och ha ett spännande och meningsfullt jobb, men av olika skäl har svårt med heltidsstudier på plats? Nu har du chansen att söka till deltidspolisutbildningen. Du kan plugga och jobba samtidigt och så småningom få en tjänst i södra Stockholm.

Utbildningen är på deltid, 75-80 procent av heltid, och främst på distans. Varje termin innefattar några obligatoriska moment på universitetet, dessa kallas närstudieveckor och består bland annat av praktiska moment. Under dessa veckor är studietakten heltid. 

Efter två och ett halvt års studier samt sex månaders godkänd aspirantutbildning anställs du som polisassistent, med sex månaders provanställning.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda polisutbildningen på deltid för dem som inte kan studera på heltid. Det är en möjlighet att arbeta vid sidan om, och också mer frihet för annat. Ta chansen och sök nu, säger Christian Agdur, samordnare för specialinriktade polisutbildningar i polisregion Stockholm.  

Exklusivt för polisområde Stockholm syd

Du som söker ska vara beredd på att ta en placering i polisområde
Stockholm syd efter avslutade studier och godkänd aspirant. I polisområde Stockholm syd ingår: Farsta, Nacka, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Haninge/Nynäshamn, Skärholmen och Globen.

Efter att du skickat in en intresseanmälan kan du bli utvald till tester för polisutbildningen, på plikt och prövningsverket.

Samma antagningskrav gäller för deltidsutbildningen som för den ordinarie polisutbildningen. Det här gäller för att komma in på polisutbildningen.

Mer information om deltidspolisutbildningen, plugga till polis på deltid

Ansökan till den här omgången av polisutbildningen på deltid har stängt. 

Polisutbildningen på deltid och distans

  • Deltidspolisutbildningen är en pilot som genomförs för första gången för dig som vill arbeta i polisområde Stockholm syd.
  • Utbildningen är en grundutbildning till polis och vänder sig till dig som av olika anledningar inte kan studera på heltid.
  • Du förväntas delta på fysiska träffar under närstudieveckorna på Polishögskolan i Umeå eller Malmö fyra till sex veckor per termin. Du står själv för boende- och resekostnader. Studierna är CSN-berättigade.
  • Utbildningsmålen är desamma som för det ordinarie polisprogrammet. Delkurserna motsvarar dem som ges på polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
  • Efter avslutade och godkända studier, samt godkänd aspirantutbildning, anställs du som polisassistent i polisområde Stockholm syd.
  • Övriga krav är desamma som för ordinarie polisutbildning. Det här gäller för att komma in på polis
  • Utbildningsstart är hösten 2024.