Sök
Stäng Meny

Polisen i Stockholm uppmärksammar Orange day och ”En vecka fri från våld”

Flera lokalpolisområden i Stockholm sätter extra fokus på mäns våld mot kvinnor under vecka 47.

Orange day infaller den 25 november varje år på initiativ av FN för att uppmärksamma våld mot kvinnor. Våld i nära relation och mäns våld mot kvinnor står i fokus hos polisen årets alla dagar. Men under vecka 47 arbetar några lokalpolisområden med extra många förebyggande insatser.

Ett par av dem är Lokalpolisområde Botkyrka och lokalpolisområde Norrmalm.

Lokalpolisområde Botkyrka

Polisen i Botkyrka arbetar i samverkan med kommunen och nära civilsamhället under hela vecka 47. Deras mobila poliskontor kommer att vara på olika platser under veckan och under fredag den 24 november genomförs en julefridsinsats mellan klockan 12:00-21:00.

Under julefridsinsatsen genomför polisen i Botkyrka dörrknackning omkring och på adresser med historik av våld i hemmet. För att informera om vilken hjälp som finns för den som är utsatt eller som misstänker att någon annan utsätts.

Genom att belysa vikten av att ringa polisen vid tecken på våld är målet att öka anmälningsbenägenheten hos grannar. 

Lokalpolisområde Norrmalm

Polisen Norrmalm uppmärksammar Orange day genom att arbeta riktat speciellt mot särskilt utsatta brottsoffer och mäns våld mot kvinnor under vecka 47. Detta genom att agera kontaktsökande och brottsförebyggande, samtidigt som hjälp och stöd erbjuds till de som önskar.

Relaterat innehåll