Sök
Uppdaterad 16 april 12.42

15 april 19.06, Ofredande/förargelse, Umeå

Minderårig person ska ha utsatts för ofredande.

Under måndagskvällen beordras polisen till Västra Ersboda i Umeå. En minderårig person ska ha blivit ofredad utomhus av okända personer.

Polisen har varit på plats för att ta reda på vad som hänt. Anmälan om ofredande upprättas. Det finns inga misstänkta i ärendet. 

Uppdaterad den 16 april kl. 12:42

Polisen arbetar vidare med ärendet. I nuläget är ingen misstänkt eller frihetsberövad.

Målsägande är en flicka under 15 år och förhör ska hållas i närtid. Med anledning av den låga åldern så genomförs förhör av specialutbildad personal och det sker i samråd med vårdnadshavare.

Polisen är återhållsam med detaljer kring ärendet. Det beror på att det ska kunna genomföras en så rättssäker förundersökning som möjligt, till exempel ska förhör hållas utan att någon riskerar att påverkas.

Händelsen uppges ha inträffat vid 19-tiden på måndagen i området mellan Vasslevägen, Gräddvägen, Ystarvägen och Cementvägen på Ersboda.

Polisen ber dig som eventuellt har iakttagelser, sett eller hört något, eller har uppgifter att lämna gällande händelsen att höra av dig. Om du har iakttagelser från platsen vid 19-tiden på måndagen får du också gärna höra av dig. Ring telefonnummer 114 14. Du kommer till ett talsvar. Säg "tips" för att komma vidare. Det går också att lämna uppgifter på polisen.se.

Mer information finns inte att lämna för tillfället.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.