Sök
Stäng Meny

17 februari 07.59, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, fyra personer har omhändertagits för fylleri och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:26 Narkotikabrott, Kiruna
Polis kontrollerar en person i centrala Kiruna. I personens ägo anträffas misstänkt narkotika. Förhör hålls och anmälan ska upprättas. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

01:10 Våld mot tjänsteman, Gällivare
Polis beordras till en krog i Gällivare centrum med anledning av bråk, gäster och ordningsvakter är inblandade. Två män, i 30-35-årsåldern, omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). De misstänks för våld mot tjänsteman och anmälan ska upprättas.

01:41 Narkotikabrott, Luleå
Polis kontrollerar en bil i centrala Luleå och i samband med det uppstår misstanke om att en man är påverkad av narkotika. Mannen, som är i 30-årsåldern, får följa med för provtagning. Han misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav, samt för brott mot knivlagen.

03:23 Misshandel, Luleå
Polis beordras till centrala Luleå med anledning av misshandel. Enligt initiala uppgifter har en man blivit utsatt för misshandel, det finns inget vårdbehov. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan ska upprättas.

05:25 Brand, Piteå
Larm om brand i en verkstadsbyggnad söder om Jävre inkommer och polis beordras till platsen. Det är två plåtgarage som är drabbade av branden. Brandorsaken är oklar och ska utredas. Inledningsvis rubricera ärendet som grov skadegörelse.

Under natten grips en kvinna i Boden misstänkt för att ha misshandlat en man hon har en relation med. Då det fanns en minderårig på plats misstänks även barnfridsbrott. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, ska förhöras och åklagare ska kontaktas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.