Sök

Visste du att det finns olika sätt att plugga till polis?

Två poliser i närbild, en kvinna och  en man

Visste du att det finns olika sätt att plugga till polis? Vill du plugga på deltid eller på distans? Om du har akademisk bakgrund är du kanske intresserad av den funktionsinriktade utbildningen eller vårt uppskattade traineeprogram?


👮Grundutbildningen

Den vanliga polisutbildningen. Efter godkänd utbildning (två år på campus eller på distans) och aspiranttjänstgöring (sex månader) anställs du som polisassistent på en ort i det polisområde du önskat. Du kan söka utbildningen när som helst på året.

👮️Funktionsinriktad polisutbildning (FPU)
– för dig med akademisk utbildning och yrkeserfarenhet

En komprimerad polisutbildning för dig som har specialistkompetens och erfarenhet inom till exempel it, utredning eller analys. Studietakten är mycket hög. Du är anställd hos polisen med lön under utbildningstiden. Efter godkänt utbildning (ett år, huvudsakligen på distans) och aspiranttjänstgöring (sex månader) får du anställning i din specialistroll, med polismans befogenheter, på en ort i det polisområde du önskat.

Nästa ansökningsperiod till FPU startar i mitten av januari 2024. Håll utkik efter FPU-annonser.

👮️Polisutbildningen på deltid (DPU)
- för dig som vill plugga på deltid och vara säker på att få jobba på din hemort

Polisutbildningen med lägre studietakt (75 – 80 procent av heltid). Efter godkänd utbildning (2,5 års studier på distans) och aspiranttjänstgöring (sex månader) anställs du som polisassistent på din hemort. DPU erbjuds bara för boende på utvalda orter i Sverige.

Sista dag för intresseanmälan till Bergslagen (Örebro län, Dalarna och Värmland): 7 januari 2024. Läs mer om DPU

👮Trainee - för dig med akademisk utbildning

En komprimerad polisutbildning för dig som har lägst kandidatexamen. Studietakten är mycket hög. Fyra månaders introduktion på din framtida arbetsplats följt av ett års studier (huvudsakligen på distans) och sex månaders aspiranttjänstgöring. Efter godkänd utbildning och aspiranttjänstgöring får du anställning som polisassistent där du genomförde din introduktion.

Nästa ansökningsperiod för trainee startar i januari 2024. Håll utkik efter trainee-annonser.