Sök
Stäng Meny

Studera till polis på deltid

Nu kan du som vill arbeta som polis i Gävleborgs län anmäla ditt intresse till deltidspolisutbildningen (DPU) med start hösten 2024. En möjlighet för dig som vill bo kvar på din hemort och studera på distans.

Du som vill arbeta i lokalpolisområdena Hälsingland och Gästrikland kan nu söka till deltidspolisutbildningen, kallad DPU. Kommunerna som ingår i lokalpolisområde Hälsingland är Ovanåker, Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall, Ljusdal och Nordanstig. Kommunerna som igår i lokalpolisområde Gästrikland är Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo.

Utbildningen passar för dig som vill kombinera studier på deltid med annat.

– Det här är en bra möjlighet för dig som vill studera och samtidigt kunna fokusera på till exempel arbete, familjeliv eller satsa på en idrottskarriär eller liknande, säger Elin Welander, tillväxtansvarig i PO Gävleborg.

Distansstudier

Distansutbildningen ger dig möjlighet att bo kvar på din hemort och samtidigt studera till polis. 

Det varierar hur mycket tid en student behöver lägga på sina studier. Under veckorna med praktiska moment, som genomförs vid Umeå universitet, gäller heltid, 40 timmar per vecka. Studiedagarna med teoretiska ämnen sker på distans och är koncentrerade till 2 - 3 dagar i veckan. Dessa sker i form av online-föreläsningar, hemuppgifter och arbete tillsammans med din studiegrupp.

Låter det intressant?

Deltidspolisutbildningen ges bara för ett fåtal lokalpolisområden dit Polismyndigheten vill attrahera nya poliser.

Utbildningen passar dig som bor eller vill bo och arbeta i Gävleborgs län.

– Det fanns ett stort intresse för den förra omgången av deltidsutbildningen. I vårt län riktade den sig då enbart till sökande i Hälsingland. Nu finns även möjlighet för dem som bor i Gästrikland att söka. Tipsa gärna andra som är intresserade av att studera till polis på deltid och distans att söka senast den 19 januari 2024, säger Elin Welander

  • Utbildningen är en grundutbildning till polis och vänder sig till den som inte kan studera på heltid. Utbildningens form bygger på att deltagaren kan studera och arbeta parallellt, varför studietakten blir något lägre och därmed tar 2,5 år att genomföra.
  • Utbildningsmålen är desamma som för polisprogrammet. Delkurserna motsvarar de som ges på polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
  • Efter avslutade och godkända studier samt godkänd aspirantutbildning anställs deltagaren som polisassistent i det sökta lokalpolisområdet, med 6 månaders provanställning.
  • Övriga krav är desamma som för ordinarie polisutbildning.
    Det här gäller för att komma in på polisutbildningen.
  • Utbildningsstart hösten 2024.
  • På polisen.se/dpu kan du läsa mer om utbildningen.

Mejla senast 19 januari 2024 till:  blipolis.rgn-gavleborg@polisen.se

Uppgifter som behöver finnas med i anmälan:
Ämnesrad: DPU i LPO Gästrikland/DPU i LPO Hälsingland
Namn:
Personnummer:
Adress:
Mobilnummer:
Mejladress:
Region: Region Mitt
Önskat lokalpolisområde: LPO Gästrikland eller LPO Hälsingland