Sök
Stäng Meny

Digital infoträff för dig som vill bli polis

Du som vill studera till polis på deltid och som efter avklarade studier vill arbeta i lokalpolisområde Enköping/Håbo bjuds nu in till en informationsträff.

Du som vill arbeta som polis i lokalpolisområde Enköping/Håbo kan nu söka till den nya deltidspolisutbildningen, kallad DPU.  Den nya utbildningen passar för dig som vill ha möjlighet att både kunna arbeta och studera på deltid under studietiden.

Välkommen att delta på en digital infoträff gällande deltidspolisutbildningen, DPU.

När: Torsdag den 23:e november, klockan 17:00.

Var: Digitalt via din webbläsare (uppkopplingsuppgifter skickas ut efter anmälan).

Anmälan sker till: dpu.enkoping-habo@polisen.se fram till klockan 15.30 torsdagen den 23 november.

Om det inte gäller dig så kanske du känner någon som är en bra kandidat. Tipsa gärna i så fall den personen om informationsträffen.

Polisutbildning på deltid

  • Utbildningen är en grundutbildning till polis och vänder sig till den som inte kan studera på heltid. Utbildningens form bygger på att deltagaren kan studera och arbeta parallellt, varför studietakten blir något lägre och därmed tar 2,5 år att genomföra.
  • Utbildningsmålen är desamma som för polisprogrammet. Delkurserna motsvarar de som ges på polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
  • Efter avslutade och godkända studier samt godkänd aspirantutbildning anställs deltagaren som polisassistent i det sökta lokalpolisområdet, med 6 månaders provanställning.
  • Övriga krav är desamma som för ordinarie polisutbildning.
    Det här gäller för att komma in på polisutbildningen.
  • Utbildningsstart hösten 2024.
  •  polisen.se/dpu kan du läsa mer om utbildningen.