Sök

Passar du som polis?

Oavsett om du drömmer om att bli ingripandepolis, brottsutredare eller kanske ingå i insatsstyrkan är polis ett viktigt, omväxlande och roligt yrke där du får erfarenheter och vänner för livet.

Det är också ett arbete med höga krav på bred kompetens. I polisutbildningen varvas därför teoretiska studier med praktiska övningar, fältstudier och färdighetsträning som exempelvis taktik, självskydd och vapenhantering. Du kommer mötas av utmaningar som stärker såväl din fysiska som psykiska förmåga och utvecklar dig som person.

Filmer om polisens arbete

Ta del av några av våra filmer som visar hur det är att jobba inom olika delar av polisen. Vilken roll passar du för? Välkommen med din ansökan!

Ansökan till polisutbildningen på pliktverket.se


Områdespolis

Häng med våra områdespoliser Anders och Lina, vars uppgift är att skapa relationer och lokal trygghet.


Ingripande polis

Poliser i yttre tjänst, dvs de poliser du ser ute på gatan, är till största delen ingripandepoliser vars främsta uppgift är att hjälpa människor i nöd, ofta efter samtal till 112.


It-forensiker

It-forensikern fastställer vad som hänt och identifierar brottslingar, oavsett om det handlar om cyberbrott, ekonomisk brottslighet, barnpornografi eller andra typer av brott där det finns digital information.


Utredare

Känslan när vi kan gripa en misstänkt och rädda utsatta barn är oslagbar, berättar Magnus som utreder sexualbrott mot barn på internet.


Insatspolis

Insatspolisen är en del av polisens ingripande förmåga och har i uppdrag att ingripa vid särskilt farliga och komplicerade situationer.