Sök

Biträdande lokalpolisområdeschef till lokalpolisområde Norrköping

Är du redo för en större uppgift?

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

22 april 2024

Ansök senast

06 maj 2024

Referensnummer

A241.984/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Öst består av Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län, där ca 2900 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli.

Polisområde Östergötland är region Östs största polisområde sett till både antal invånare och yta. Det geografiska området sträcker sig över 13 kommuner. Polisområde Östergötland är indelat i tre lokalpolisområden: Linköping, Norrköping och Motala. På polisområdesnivå finns utredningssektionen och ett polisområdeskansli.

Lokalpolisområde (LPO) Norrköping är ett av tre lokalpolisområden i Östergötland och består av Norrköping, Finspång, Valdemarsvik och Söderköpings kommun. Vi är ca 300 medarbetare och har ansvar för brottsförebyggande- och ingripandeverksamhet, utredning samt serviceverksamhet och är indelade i 20 grupper. LPO Norrköping är i en fas där vi växer och kommer framöver att utöka med fler grupper.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som biträdande lokalpolisområdeschef Norrköping

Som biträdande lokalpolisområdeschef rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i ledningsgruppen för LPO Norrköping, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. I ditt uppdrag ligger särskilt att biträda lokalpolisområdeschefen i ledningen av den operativa verksamheten och säkerställa dess resultat. Det är positivt att du som biträdande chef kompletterar lokalpolisområdeschefens arbetssätt och framtidsvision för att få god effekt i det gemensamma uppdraget. Som biträdande lokalpolisområdeschef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer den senaste femårsperioden
  • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
  • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
  • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
  • bred erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
  • Polisexamen
  • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

  • erfarenhet av brottsförebyggande-, utrednings- och
    ingripandeverksamhet
  • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
  • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt eller indirekt nivå
  • erfarenhet av mediakontakter

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Frida Braf, Lokalpolisområdeschef, 010-5665154, frida.braf@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-5666675sara.walters@polisen.se
ST Region Öst st.region-ost@polisen.se 
Seko Polisen Öst; Monica Veberg 070-549 11 35 seko-polisen.ost@polisen.se 
SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställning

  • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
  • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
  • Placering vid Norrköping

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 6/5 2024 via e-post till  jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A241.984/2024 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult marie.wilen@polisen.se.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post