Sök

Senior Systemutvecklare, Norrköping

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

30 april 2024

Ansök senast

11 juni 2024

Referensnummer

A267.832/2024

Arbetsplatsbeskrivning

För att polisen ska kunna möta brottsutvecklingen i samhället arbetar vi ständigt med att utveckla den senaste tekniken. Det du utvecklar bidrar till att skapa trygghet i människors liv, varje dag. För att komma till rätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform. Vi söker nu systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och utveckla systemstöd för den polisiära verksamheten.

Polisens IT-avdelning har cirka 1100 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 37 000 medarbetare. Vi växer och söker nu utvecklare till Norrköping och det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.

Arbetsbeskrivning

Är du en senior systemutvecklare och söker nya spännande utmaningar där din kompetens kan bidra till ett bättre och säkrare samhälle? Är du kanske en erfaren back-end utvecklare med erfarenhet i teknikstackar så som Java, .NET eller liknande? Eller brinner du för front-end-utveckling och tillgänglighet? Vår verksamhet har en bred spännvidd men består främst av egenutvecklade system. Ditt arbete kan komma att handla om utvecklingen av;

 •  Gränspolisens system som används såväl vid Sveriges yttre gräns ex flygplatser, samt för att säkerställa att rätt personer har laglig rätt att vistas i Sverige
 • Utveckling av internationella system som mötet kraven som ställs inom den gränsöverskridande brottsbekämpning
 • Kart- och GIS-applikationer som används dygnet runt och är helt kritiska för Polismyndighetens operativa arbete
 • Systemstöd som riktar sig till medborgarna så som e-tjänster
 • Verksamhetskritiska tjänster vilka används brett inom övriga centrala system för den polisiära verksamheten

Våra utvecklingsteam ansvara för hela produktens livscykel, teamen prioriterar och styr val av tekniker och utvecklingsarbetet. Vi arbetar enligt moderna agila principer och vi anser att de bästa systemen och de smartaste lösningarna skapas genom en förståelse för de som använder systemen. Det innebär att arbetet utförs i samverkan med både våra slutanvändare och andra grupperingar. Tillsammans i teamet kommer ni ta fram användarcentrerade lösningar som hjälper poliser i yttre tjänst, gränspoliser, regionledningscentraler och brottsutredare att utföra sina uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
 • Flera års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling av backend, frontend eller fullstack.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Det är meriterande om du har erfarenhet och/ eller kunskaper av ett eller flera områden nedan:

Plattform:

 • Linux
 • Windows 11
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps
 • Loggning och övervakning

Integrationer mot:

 • MySQL
 • OrientDB eller motsvarande grafdatabas

Frontend:

 • JavaScript/TypeScript, Angular eller React
 • .NET, C#
 • Tillgänglighet enligt WCAG

Backend:

 • SpringBoot, JBoss, API:er

Säkerhet:

 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)
 • Erfarenhet av PKI-lösningar

Övrigt:

 • Testautomatisering
 • AI/ML
 • DevOps
 • Erfarenhet av GIS ex ESRI ArcGIS-plattform

Agilt arbetssätt:

 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • Erfarenhet av tvärfunktionella team


Personliga egenskaper
Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Därför ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta. För oss är det viktigt att du är rätt person och att du vill utvecklas tillsammans med oss.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 076-134 65 80

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, nås via Polisens växel 114 14

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, st.region-ost@polisen.se

Övrig information

Vi går löpande igenom de ansökningar vi får in. Om vi bedömer att din profil matchar IT-avdelningens kompetensbehov kommer vi att kontakta dig.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/


I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 11 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A267.832/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post