Sök

Operatörer till Regionledningscentralen i Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

26 juli 2024

Ansök senast

19 augusti 2024

Referensnummer

A445.251/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Bergslagen är organiserad i tre polisområden: Dalarna, Värmland och Örebro som tillsammans är indelade i elva lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområden, polisområden och enheter i sitt grunduppdrag. Detta görs genom att utveckla och tillhandahålla specialistförmåga som höjer den operativa effekten i arbetet med regionens problembild. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är operativa enheten en viktig del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i region Bergslagen.

Regionledningscentralen i region Bergslagen ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen och är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består bland annat av RLC-operatörer, RLC- befäl, vakthavande befäl och regionala insatsledare. På regionledningscentralen hanteras, bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Verksamheten vid regionledningscentralen präglas av ett tydligt medborgarperspektiv där regionledningscentralen ska upprätthålla en mycket hög tillgänglighet i ärenden som kräver omedelbara eller skyndsamma polisingripanden och en hög tillgänglighet i övriga ärenden.

Arbetsbeskrivning

Operatörernas huvuduppdrag är att svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och leda polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla en hög tillgänglighet samt ge medborgarna god service och ett bra bemötande. RLC säkerställer att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar hjälp av polis.

Du kommer befinna dig i hjärtat av verksamheten med tillgång till våra IT-system. Med stöd av arbetsledare leder du den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning, så att polisen vidtar rätt åtgärder för att klara upp fler brott.

Som operatör upprätthåller du en överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som utför ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt. Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten och ambulansverksamheten i regionen.

Du arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg. Hög arbetsbelastning kan förekomma periodvis.

Förutom tryggheten genom statlig anställning erbjuder vi dig även en spännande arbetsplats där du som RLC-operatör arbetar i centrum av det operativa polisarbetet. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Det kommer finnas möjligheter till personlig- och yrkesmässig utveckling både på regionledningscentralen och inom andra delar av polismyndigheten. Polisen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där vi värnar om personlig utveckling och att det ges utrymme till olika karriärmöjligheter. Utveckling för individen innebär även utveckling för myndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
•Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet
•Goda datakunskaper och god förmåga att lära dig nya datasystem
•God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska
•God förståelse och förmåga att kommunicera muntligt på engelska
•Svenskt medborgarskap


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
•Arbetat med att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer
•Erfarenhet av arbete med krav på hög simultanförmåga som larmcentral, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst/support eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
•Erfarenhet av att arbeta huvudsakligen via telefon och dator
•Ytterligare språkkunskaper
•B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment under  pressade situationer. Du har förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer. Du har även förmåga att sätta dig in en enskild händelse och skapa en helhetsbild av den.

I tillägg till detta har du:

  • God förmåga att skapa kontakt, är relationsskapande och tycker om att samarbeta med andra
  • God förmåga att lyssna och vara lyhörd. Att vara tydlig är centralt liksom att vara välformulerad samt inneha förmågan att anpassa kommunikationssätt till situation
  • God förmåga att ta in information, att sätta dig in i komplexa situationer under tidspress och god förmåga att prioritera
  • God förmåga att utföra flera saker samtidigt och ta in information via telefon eller annan kommunikation och samtidigt hantera dataprogram och bedöma informationen
  • Förmåga att arbeta självständigt
  • Trygg med emotionell stabilitet; förhåller dig lugn och behärskad i kritiska eller pressade situationer.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

För de som går vidare i processen hålls informationsmöten under vecka 35 på eftermiddag/kvällstid. Inbjudan kommer att skickas ut via mail.
 
Anställningen börjar med en utbildning under 17 veckor som avslutas med en examinering. Utbildningsstarter beräknas till januari 2025.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

David Gudmundsson, Gruppchef, 0703003583, david.gudmundsson@polisen.se

Gustaf Herlitz, HR-konsult, gustaf.herlitz@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-s, Polisförbundet, ST och SEKO nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Periodplanerad 5:3
Tillträde: Januari 2025
Funktion: Handläggare RLC-Operatör

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.bergslagen@polisen.se senast den 19 augusti 2024. Märk din ansökan med referensnummer A445.251/2024 i mailets ärendemening. I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar lite kort på dem: 

  • Har du gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet?
  • Har du goda datakunskaper och god förmåga att lära dig nya datasystem?
  • Har du god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska?
  • Har du god förståelse och förmåga att kommunicera muntligt på engelska?
  • Har du svenskt medborgarskap?
  • Har du arbetat med att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer?
  • Har du erfarenhet av arbete med krav på hög simultanförmåga som larmcentral, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst/support eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig?
  • Har du erfarenhet av att arbeta huvudsakligen via telefon och dator?
  • Har du ytterligare språkkunskaper?
  • Har du B-körkort?

    Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

    Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

    Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

    Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

    Varmt välkommen med din ansökan!