Sök

Noa söker medarbetare till sin UAS-grupp

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 maj 2024

Ansök senast

29 maj 2024

Referensnummer

A269.420/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Noa har cirka 1 900 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Noas UAS-grupp är organiserad under sektionen för Polisflyget. Gruppen är lokaliserad på Sörentorp, Solna och har ett nationellt uppdrag. Du som antas får vara med och utveckla Noas och svensk polis UAS-förmåga.

Arbetsbeskrivning

Som medlem i UAS-gruppen kommer du att arbeta både med operativa uppdrag och inom verksamhetsutveckling. Arbetet kännetecknas av ett stort inslag av eget ansvarstagande och du kommer att få vara med och utveckla verksamheten både vad gäller metoder, taktik och teknik. De vanligast förekommande arbetsuppgifterna är:
 

 • Underrättelseinhämtning
 • Spaningsinsatser
 • Insatser tillsammans med övriga operativa enheter inom Noa
 • Stödja nationellt i samverkan med olika uppdragsgivare
 • Utveckla UAS-verksamheten samt din egna operativa förmåga
 • Bidra med lägesbild vid Allmänna sammankomster och Offentliga tillställningar
  Eftersök av försvunnen person
   

Det operativa arbetet ställer krav på att du kan utföra kvalificerad flygning och dokumentation simultant som uppdraget kan förändras och du får nya instruktioner. Vardagen innebär att du kan tvingas på kort tidshorisont leverera vad som efterfrågas oavsett var i landet behovet finns. Tjänsten innebär att du kan tvingas arbeta på hög höjd och vara införstådd med, och positivt inställd till, att uppdraget innebär att man kommer att bli inkallad till tjänstgöring vid såväl akuta händelser som planerade insatser.

Som UAS-pilot på Noa kommer du genomföra Polisens fastställda teoretiska UAS-utbildning och Polisens fastställda praktiska grundutbildning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har/är:

 • Polisexamen
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Stort tekniskt intresse kopplat till uppdraget
 • God kondition
 • Trygg på höga höjder
 • Fullgod syn (1.0 med eller utan synhjälpmedel)
 • Fullgott färgseende

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av arbete i verksamhetsgrenar inom spaning och/eller insats
 • Intresse, erfarenhet eller utbildning inom IT-, Data-, kommunikationsutrustning/system, foto, bildöverföring, etc
 • Grundläggande kunskaper i operativ ledning
   

Personliga egenskaper

Då arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig som person kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver att du har ett gott omdöme och god analytisk förmåga för att kunna planera, förbereda och genomföra uppdraget självständigt. Du ska ha förmågan att kunna fatta beslut, ibland baserat på begränsad information. Eftersom UAS är en förhållandevis liten grupp är vi beroende av att alla medarbetare är med och verkar för att utveckla och förbättra sektionen. Vi ser gärna att du är kommunikativ och samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: 
Christer Moritz, christer.moritz@polisen.se eller ring 0722-28 45 62.

Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult Lena Wassén, lena.wassen@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO-S nås via Polisens växel 114 14
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST nås via Polisens växel 114 14
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Solna, Sörentorp
Arbetstid: Veckoplanerad. Beredskap och resor kan förekomma
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Fjärrpilot, Nationella operativa avdelningen, Operativa enheten, Polisflygsektionen, UAS-gruppen 

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Fyll i följande urvalsfrågor som en del av vår rekryteringsprocess  (docx, 58 kB)

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 29 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A269.420/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

De kandidater som uppfyller kvalifikationerna kommer att bli kallade till en testdag på Sörentorp. Testdagen är planerad till augusti/september 2024.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!