Sök
Stäng Meny

31 mars 15.02, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag.

09:36 En nykterhetskontroll utfördes vid Finlandsbron i Övertorneå. Totalt kontrollerades 26 fordon och samtliga var utan anmärkningar.

09:57 I Jäkkvik, Arjeplog kommun, har polis kontrollerat snöskotertrafiken. När det gäller nykterhetskontroller så har 276 utandningsprov utförts - samtliga utan anmärkningar. Det har dock utfärdats ordningsböter: Fem böter på grund av avsaknad av hjälm och en på grund av avsaknad av registreringsskylt. En anmälan ska upprättas gällande grov olovlig körning på snöskoter. Sedan i torsdags har polis har kontrollerat trafik i terräng och på väg från Laisvall upp till Merkenäs. Under långfredagen stoppades och kontrollerades en snöskoterförare som misstänks för grov olovlig körning och anmälan har upprättats. Under gårdagen, lördag, kontrollerades nykterhet bland skoterförare vid polcirkeln, i trakten av Vouggatjålme. Totalt kontrollerades 159 förare och alla var utan anmärkningar.

10:36 Det finns inga anmärkningar noterade vid kontrollen som utfördes på länsväg 915 vid Armasjärvi, Övertorneå kommun.

11:09 Polis stoppar och kontrollerar en personbil utanför Övertorneå. Föraren har återkallat körkort och misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och anmälan ska upprättas. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

12:51 På riksväg 97 vid Sävastön, Boden, utfärdades fyra ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser.

13:33 Alla som passerade kontrollen på riksväg 95 i Jäkkvik, Arjeplog kommun, var utan anmärkningar.

13:41 I trakten av Leipojärvi, Gällivare kommun, misstänks en person ha tillåtit ett barn köra snöskoter. En anmälan om olovlig körning ska upprättas. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.