Sök

Säkerhetszon i Norrköping väntas upphöra vid midnatt

Vid midnatt, natten till onsdag 19 juni, väntas säkerhetszonen i Hageby i Norrköping upphöra.

Det är snart två veckor sedan polisen beslutade om en säkerhetszon i stadsdelen Hageby i Norrköping och säkerhetszonen upphör därför vid midnatt, natten till onsdag.

Enligt lagstiftningen har polisen möjlighet att införa en säkerhetszon i upp till två veckor, med syfte att dämpa konfliktläget, öka tryggheten och försvåra för kriminella att förbereda och genomföra våldsbrott. Om det efter de två veckorna fortfarande finns förutsättningar kan ett beslut fattas om förlängning. Något sådant beslut har inte fattats i nuläget och därför väntas säkerhetszonen upphöra vid midnatt, natten till 19 juni. Ett beslut om en förlängning kan tas om den lokala lägesbilden förändras.

Om säkerhetszoner

Frågor och svar om säkerhetszoner

Information för media:

Uppföljning av arbetet med säkerhetszonen för perioden 2024-06-05 till och med 2024-06-18 publiceras på polisen.se onsdag förmiddag. Talespersoner finns tillgängliga från klockan 11 under onsdagen, antingen vid polishuset i Norrköping eller digitalt. Intervjuer kan redan nu förbokas via formuläret nedan.

Anmälan - intervju

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.