Sök
Stäng Meny

Fyra män döms efter förberedelse till mord i södra Stockholm

Fyra män döms för förberedelse till mord, synnerligen grovt vapenbrott samt grovt olaga hot som inträffade i Vårberg i södra Stockholm i juli 2023.

Männen döms för olika delaktighet i händelsen som har koppling till kriminella nätverk. De döms för att i juli 2023 ha planerat och förberett ett mord på minst en person i södra Stockholm, bland annat med hjälp av vapen.

– En stor del av bevisningen i ärendet har bestått av meddelanden från olika chattar samt vissa medgivanden från de åtalade. Domen visar också att personer från olika delar i landet med kriminell livsstil, i det här fallet Stockholm, Eskilstuna och Kalmar har ställt sina resurser till förfogande för att begå eller underlätta för andra att begå våldsbrott i Stockholmsområdet, säger Jenny Sandquist, utredare vid polisens avdelning för grova brott i polisområde Stockholm syd.

Läs även:
Man dömd till livstids fängelse för mord och mordförsök i Rågsved (1/3)

Fyra personer döms efter ett mord i Huvudsta (23/2)

Fyra män döms efter sprängning i Hässelby (16/2)

Männen som döms:

  • En 19-årig man döms till fängelse i elva år och tio månader samt utvisning för förberedelse till mord, grovt olaga hot och synnerligen grovt vapenbrott.
  • En 23-årig man döms till fängelse i fem år för förberedelse till mord och synnerligen grovt vapenbrott.
  • En 25-årig man döms till fängelse i fyra år och tio månader samt utvisning för medhjälp till förberedelse till mord och synnerligen grovt vapenbrott.
  • En 16-årig man döms till sluten ungdomsvård i två år och fyra månader för förberedelse till mord, grovt olaga hot och synnerligen grovt vapenbrott.