Sök

Lösningsarkitekt till Identitetshandlingar

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

30 april 2024

Ansök senast

10 juni 2024

Referensnummer

A268.083/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Gruppen identitetshandlingar är ett nytt utvecklingsteam som är under uppbyggnad där vi bygger för framtiden inom ID-handlingsområdet, och naturligtvis tar vi även höjd för den digitala utvecklingen inom området. Gruppen kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av de IT-system som bland annat behövs för ansökan och utfärdande av identitetshandlingar samt bidra med sin spetskompetens inom området i olika sammanhang.

Gruppen kommer att bestå av ca 10 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina kolleger kommer att bestå av uppdragsledare, kravanalytiker, UX-designer, systemutvecklare, testledare och teknikspecialist.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling framför oss. Hos oss på Identitetshandling arbetar du i en agil miljö där arbetsklimatet genomsyras av högt engagemang och driv där vi hjälper varandra och tar ett gemensamt ansvar för att lyckas med våra leveranser. Detta innebär att ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma i takt med att verksamhetsområdet utvecklas.

Som lösningsarkitekt arbetar du både med den strategiska inriktning såväl som mera handgripligt med att säkerställa att de IT-system som används inom gruppen som inom sektionen stödjer verksamheten på det mest effektiva sättet. Tillsammans med dina kolleger kommer du att arbeta med lösningsarkitektur, utveckling, modernisering, automatisering och digitalisering. Ditt arbete innebär att säkerställa att vi utvecklar vår arkitektur utifrån verksamhetens behov och att det möjliggör och en digital förflyttningen samt tillse att IT-principer och riktlinjer efterlevs.

Vi ser även att du har erfarenhet av att visualisera, definiera och skapa lösningar som är skalbara med de senaste teknologierna och har ett intresse av verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant utbildning inom IT, högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
 • Minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet i liknande roll som lösningsarkitekt.
 • Minst 5 års relevant erfarenhet som systemutvecklare inom Java back-end.
 • Kompetens och förståelse för vilken infrastruktur som krävs, vilka teknikval och avvägningar som är lämpliga.
 • Erfarenhet att definiera målarkitektur och road mapp.
 • Goda kunskaper inom metoder och ramverk för IT-arkitektur samt EA-verktyg.
 • Erfarenhet av att leda workshops.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap 

Det är även meriterande om du har:

 • Certifiering som lösningsarkitekt.
 • Erfarenhet inom Linux.
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet och certifikathantering.
 • Erfarenhet av Agil metodik.
 • Erfarenhet av Containers och Kubernetes.

Vi värdesätter även om du har erfarenhet inom IT-upphandlingar och lagen om offentlig upphandling.

Personliga egenskaper 

Vi ser att vår nya lösningsarkitekt är en person som har ett stort driv och engagemang för uppgiften och vill bidra till verksamheten. Du har förmåga att anpassa din kommunikation beroende på vem som är mottagare, har lätt att förmedla uppdragets budskap och är en god lyssnare. Du drivs av att arbeta mot målet, tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Utöver detta trivs du att arbeta i team och har en mycket god förmåga till samarbete, delar gärna med dig av dina kunskaper och har ett prestigelöst förhållningssätt. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som en del i urvalsprocessen kan även kunskapstest komma att användas.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

010-563 48 67

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10

SACO, nås via polisens växel 114 14

SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn 010-561 66 27

ST, Tom Johnson tfn: 076-947 00 30

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete upp till två dagar per vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Lösningsarkitekt

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 10 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A268.083/2024 i mailets ärendemening. 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post