Sök

Incidentutredare till Polisens CERT

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 augusti 2024

Ansök senast

20 september 2024

Referensnummer

A397.051/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu nya kollegor med gedigen kompetens kring IT-säkerhet och god erfarenhet av incidentutredningar!

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Vi bidrar till Polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela Polismyndigheten och dess cirka 38 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom IT, vilket är till nytta för användarna och medborgarna. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

IT-säkerhetssektionen på Polisen innefattar bland annat defensiva och offensiva förmågor såsom PM-CERT, incidentutredning, penetrationstestare och threathunting. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som incidentutredare kommer du att vara en del av Polisens CERT-verksamhet. CERT-verksamheten består av ett flertal personer som har många års erfarenhet som penetrationstestare och IT-säkerhetsexperter. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utvärdera sårbarheter inom Polisens IT-miljö.  

Att arbeta som incidentutredare hos Polisen ställer stora krav på bred kompetens och det ges även goda förutsättningar till kompetensutveckling inom enheten. Jobbet innebär att du kommer arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att kunna omsätta kunskapen till för situationen relevanta rekommendationer, samt vara ett stöd vid förändringar av IT-miljön. Du kommer även jobba med att följa upp att Polisens produkter och komponenter har rätt skyddsmekanismer i förhållande till skyddsvärde och säkerhetsrisker. Som incidentutredare kommer du även bistå övrig polisiär verksamhet med utredningsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT-området, gärna med inriktning mot IT-säkerhet. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Mycket god kompetens och relevant arbetslivserfarenhet av att genomföra IT-säkerhetsgranskningar och tekniska utredningar.
  • Mycket god kompetens kring IT-infrastruktur, framförallt med fokus på Windows, Linux och nätverksinfrastruktur.
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap.

 Meriterande
 Något eller några av nedanstående områden är i övrigt meriterande:

  •  Mycket god kompetens inom IT-forensik.
  • Mycket god kompetens kring storskalig drift och/eller utveckling i en komplex IT-miljö.
  • Kompetens inom IT-säkerhetsarkitektur.
  • Erfarenhet av att delta i red och blue team-övningar.
  • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsgranskning vid större myndighet.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god analytisk förmåga samt förmåga att strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt. Vidare ser vi att du är driven med starkt engagemang, har bred teknisk kompetens, och stort intresse för IT och informationssäkerhet. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga och din sociala förmåga samt servicekänsla kommer att värderas högt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vid frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef, tfn: 070-652 8095

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Sanna Hawborn Dahlstedt, sanna.hawborn-dahlstedt@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10

SACO, nås via Polisens växel 114 14

SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27

ST, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Arbetstid: Dagtid, flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: IT-säkerhetsspecialist

Ansökan

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV samt besvara ett antal urvalsfrågor som baseras på kravprofilen för aktuell rekrytering, där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer. Du kan se den fullständiga kravprofilen i jobbannonsen och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

I denna rekrytering kommer urval/intervjuer att ske löpande.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät (pdf, 107 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 20 september 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A397.051/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.