Sök

Teknikspecialist inom telekommunikation

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

03 maj 2024

Ansök senast

07 juni 2024

Referensnummer

A269.354/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Telekommunikation söker Polismyndigheten nu Teknikspecialist med bakgrund inom telekom. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.

Inom gruppen Telekommunikation hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Gruppens uppdrag består av att hantera allt från upphandling och certifiering av system och hårdvara, central hantering av våra plattformar för kommunikation samt arbete med att förvalta och utveckla tekniken. Vi arbetar långsiktigt, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i en grupp på ca 11 personer. Vår grupp ansvarar för att säkerställa och utveckla Polisens förmåga inom området Telekommunikation. Vi söker nu en driven teknikspecialist som vill arbeta nära den polisiära verksamheten. I arbetet ingår att hantera både nuvarande och framtida behov inom området. Du ansvarar även för livscykelhantering av befintliga produkter samt omvärldsbevakning. Du jobbar mycket nära dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera det interna stödet till Polisen.
Du kommer till exempel arbeta med att:

 • Leda arbetet med att införa och implementera nya systemstöd i verksamheten och ansvara för att rätt information når rätt grupper
 • Koordinera och samordna mellan olika grupper på IT-avdelningen såväl som med användare ute i verksamheten vilket innebär att du kommer att ha många olika kontaktytor
 • Dokumentera arbetet samt upprätta rutiner och beskrivningar
 • Uppdrag inom upphandling och kravställning
 • Förekommande administrativa arbetsuppgifter

Beredskapsarbete kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Goda IT-kunskaper förvärvade genom utbildning eller arbete
 • Minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten inom telekom.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa IT-miljöer
 • Erfarenhet inom nätverksinfrastruktur
 • Erfarenhet inom kontaktcenter
 • Hantering av certifikat, IP-adressering och brandväggsregler
 • Drift av virtuella servrar

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som kombinerar hög integritet med att vara lösningsorienterad. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som teknikspecialist kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, vilket innebär att du gillar att utmanas i ditt tänk inte är rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Vidare ser vi att du är någon som är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.

Då vårt arbete omfattas av strikta säkerhetskrav kommer vikt läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-5640515

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät (pdf, 241 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 7/6 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A269.354/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post