Sök

Handläggare till Regionalt underrättelsecenter, RUC, vid Underrättelsesektionen i Region Mitt, Uppsala

RUC Handläggare

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Uppsala

Län

Uppsala län

Utlyst

15 oktober 2024

Ansök senast

29 oktober 2024

Referensnummer

A609.274/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 39 400 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. 

Vid varje region och vid nationella operativa avdelningen finns det sedan 2009 ett myndighetsgemensamt underrättelsecenter. Där samverkar tolv svenska myndigheter med underrättelser och operativa insatser mot kriminella individer, nätverk och fenomen. Arbetet som samordnas av polismyndigheten bedrivs både långsiktigt mot strategiska mål och mer operativt med syfte att få till åtgärder i det korta perspektivet.

Region Mitt består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län och har drygt 2 600 anställda. Regionen består av tre polisområden, regionala enheter såsom operativa enheten, utredningsenheten, underrättelsesektionen samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Som anställd för Polismyndigheten vid RUC tillhör du organisatoriskt Underrättelsesektionen. Underrättelsesektionen i region Mitt ansvarar för underrättelseverksamheten i regionen. Vid underrättelsesektionen bedrivs taktisk, operativ och strategisk underrättelseverksamhet i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet som en del av kärnverksamheten.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Underrättelsesektionen i Region Mitt söker nu en handläggare till Regionalt underrättelsecenter, RUC, med placering i Uppsala. Du kommer att ingå i RUC som är en del av den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet.

Är du analytisk, samarbetsorienterad och har en hög initiativförmåga?  Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som handläggare på RUC samarbetar du med handläggare från andra ingående myndigheter i olika ärenden för att sammanställa och analysera information i syfte att få till lagföring och administrativa åtgärder som ska motverka organiserad brottslighet. I RUC samverkar vi med varandra och delar på ansvar för våra ärenden. Som handläggare i RUC kommer du att bland annat att:

  • inhämta, bearbeta och analysera relevant information i för underrättelsetjänsten vanliga IT-stöd
  • ta fram underlag för beslut rörande strategiska och/eller operativa åtgärder
  • presentera underlagen skriftligen och muntligen
  • delta i arbetet med att metodutveckla underrättelsearbetet inom RUC
  • besvara inhämtningsuppdrag från nationella nivån med viss frekvens
  • planera för möten samt sköta viss dokumentation

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller annan relevant akademisk examen, eller motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet i närtid av underrättelsearbete och/eller utredningsarbete inom arbetet mot organiserad brottslighet.
  • Erfarenhet av att inhämta, analysera och sammanställa stora mängder information i informationshanteringssystem.
  • Goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av myndighetsöverskridande samarbeten.
  • Erfarenhet av arbete mot organiserad brottslighet, ekonomisk brottslighet eller brott mot välfärdssystemen.
  • Varit med och startat upp ny verksamhet eller har erfarenhet av projektledning.
  • Goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
     

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Du är mål- och resultatinriktad, flexibel och ska kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i olika gruppkonstellationer och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter. Du bygger förtroende och skapar stora kontaktytor internt och externt.

Rollen kräver att du har hög initiativförmåga och en stark vilja att utveckla verksamheten du arbetar för. Du behöver självständigt kunna ta dig an en problemställning och vara kreativ, analytisk och kunna se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Kontaktpersoner

Marika Gustafsson, Gruppchef Underrättelse 5, mobil 070–246 59 62

Jan Halling, Samordnare RUC Mitt, mobil 073–045 93 70

Emelie Spate, HR-konsult, Emelie.Spate@polisen.se

Fackliga företrädare

Linnéa Hjelm, 010-56 754 95 ST Region Mitt
Saco, Seko, och Polisförbundet nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2 
Tillträde: 1 jan 2025 eller enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare underrättelse

Ansökan
Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Välkommen med din ansökan i form av CV och svar på urvalsfrågorna nedan via e-post till jobb.mitt@polisen.se märkt med ref.nr A609.274/2024 i ämnesraden senast den 28 oktober 2024. Vi tar endast emot bilagor i PDF- eller DOC-format. 

Vänligen besvara nedan frågor i mailet med din ansökan:
Om du svarar Ja på nedanstående frågor, beskriv då gärna kort på vilket sätt du upplever att du uppfyller kravet. Om du svarar Nej så kan du lämna tomt.

  • Har du polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller akademisk examen inom för tjänsten relevant område, eller motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig? Beskriv hur du uppfyller kravet. Vad du har en examen i, och bifoga examensbevis med din ansökan. Alternativt vad du har för motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet.

  • Har du minst 6 månaders arbetslivserfarenhet i närtid av underrättelsearbete eller utredningsarbete inom arbetet mot organiserad brottslighet? Om ja, beskriv gärna i vad för roll du arbetat i och med vad.

  • Har du erfarenhet av att inhämta, analysera och sammanställa stora mängder information i informationshanteringssystem? Om ja, beskriv gärna hur du uppfyller kravet.

  • Har du goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska?

  • Har du svenskt medborgarskap?

  • Har du erfarenhet av myndighetsöverskridande samarbeten?

  • Har du erfarenhet av arbete mot organiserad brottslighet, ekonomisk brottslighet eller brott mot välfärdssystemen?

  • Har du varit med och startat upp ny verksamhet eller har erfarenhet av projektledning?

  • Har du goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på engelska?

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen.

Genom att gå vidare med din ansökan bekräftar du att du accepterar ovanstående.

Varmt välkommen med din ansökan!