Sök

Verkställighetshandläggare till Gränspolisenheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

17 oktober 2024

Ansök senast

31 oktober 2024

Referensnummer

A624.441/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Gränspolisenheten består av ca 470 medarbetare som inom polisregionen arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller samt utrednings- och verkställighetsarbete inom ansvarsområdet. Enheten bedriver exempelvis spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen och gränsöverskridande internationell organiserad brottslighet.

Utredningssektionen består av totalt åtta grupper, varav två spaningsgrupper, en brottsutredningsgrupp och fem verkställighetsgrupper. Verkställighetsgruppernas uppdrag består bland annat av att verkställa personer med avvisnings- eller utvisningsbeslut som inte får stanna i Sverige.

Arbetsbeskrivning

I rollen kommer du handlägga förvaltningsärenden enligt utlänningslagen, utlänningsförordningen, EU-förordningar mm. En stor del av arbetet innefattas av kontakt med Migrationsverket, förvaltningsdomstolar, Kriminalvården. Du kommer huvudsakligen att arbeta självständigt men ingår i ett arbetslag bland andra handläggare och beslutsfattare. Jobbet som handläggare innebär även att förstärka övrig polisverksamhet med expertiskunskap kopplat till utlänningslagen. Nationella och regionala operativa insatser genomförs löpande, där du förväntas följa med patruller för att genomföra kontroller ute på fält.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Svenskt medborgarskap
  • Polisexamen, akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

  • Kunskap om utlänningsärenden med inriktning på återvändande
  • Erfarenhet av samverkan mellan organisationer eller myndigheter
  • Minst 3 års erfarenhet, i närtid, av handläggning vid myndighet
  • B-körkort

Personliga egenskaper
Arbetet som handläggare på Gränspolisenheten kräver god administrativ förmåga. Då du även kommer vara en del av operativa insatser krävs det att du är flexibel. För att trivas i rollen behöver du vara driven, uppfinningsrik och strukturerad. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är stresstålig och kan hantera flera ärenden parallellt. Du är bra på att kommunicera muntligt och skriftligt samt har en god samarbets- och samverkansförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta:
Therése Johansson Gruppchef, tfn 072-529 45 97
Eric Aldebring Gruppchef, tfn 070-367 19 98
Lina Mokdessi Elias Gruppchef, tfn 073-020 49 96

För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Hr-konsult Alicia Hedin, alicia.hedin@polisen.se
HR-konsult Josefin Ekström, josefin.ekstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, SACO-S och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14.

ST inom Polisen nås via, Tom Johnsson, 076-947 00 30

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 31/10 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A624.441/2024 i mailets ärendemening.

Enkäten du ska bifoga i din ansökan hittar du här: Enkät verkställighetshandläggare (pdf, 193 kB)

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post