Bli polis

Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet. Det finns en större uppgift. Sök polisutbildningen.

Sök till polisutbildningen – du kan ansöka när som helst under året!

Ansök till polisutbildningen

Väx med en större uppgift

Du kanske tror att du måste vara på ett visst sätt för att bli polis. Men alla du möter här har olika erfarenheter, egenskaper och bakgrund. Det är drivkraften som förenar oss – att skapa trygghet i människors liv. Polis är inget du föds till, det är något du blir. Så fortsätt vara den du är och bli något ännu större tillsammans med oss. Välkommen till polisutbildningen!

83 skäl att bli polis

Följ oss på Youtube

 "83 skäl att bli polis"  –  fler filmer om polisyrket; hundförare, ingripandepolis, ridande polis med flera. 

Funktionsinriktad polisutbildning

Den funktionsinriktade polisutbildningen är en komprimerad variant av den ordinarie polisutbildningen och riktar sig till dig som har relevant arbetslivserfarenhet och vill arbeta inom vissa specifika roll inom myndigheten.

Funktionsinriktad polisutbildning

Antagningskrav

Antagningskrav till polisutbildningen

Boka prövningen i god tid!

Blir du godkänd att genomföra medicinsk och psykologisk prövning ska du boka tid för prövning så snart som möjligt. De som klarar prövningen får hos Plikt- och prövningsverket välja bland lediga utbildningsplatser, aspirantutbildningsplatser och terminsstarter. 

Antagningsprocessen steg för steg

Boka tid för prövning