Sök

Träna inför de fysiska testerna

På prövningen kommer din kondition och styrka att mätas. Är du frisk, har en god grundkondition samt tränar allsidigt och regelbundet några gånger i veckan bör du klara de fysiska polistesterna.

Träningstips inför simtestet

Simträna så snart du kan om du är osäker på din simteknik. Förutom bröstsim ska du behärska ryggsim utan armtag. Det behövs för att klara momentet livräddning, då du måste hålla en dockas huvud med båda händerna samtidigt som du simmar.

Information om simtest och intyg

Se hur simtestet går till:

Simtestet

Träningstips inför konditionstestet

Inför prövningen behöver du vara i allmänt god kondition och ha tränat konditionsträning regelbundet. Spinning är bra träning. Försök ta ut dig och lägg på motstånd. Intervallträning rekommenderas.

Se hur konditionstestet går till:

Styrketestet

Styrketestet (också kallat ISOKAI-testet) är ett muskelstyrketest.

Börja träna i god tid inför testerna. Det är viktigt att du tränar allsidigt och balanserat.

Som stöd kan du skriva ut en lista på övningarna där du fyller i antal repetitioner och/eller vikt för respektive övning. 

Se hur styrketestet går till:

Tips på träningsövningar för dig som vill bli polis

Som stöd kan du skriva ut en lista på övningarna, i filmen, där du fyller i antal repetitioner och/eller vikt för respektive övning. 

Träningsövningar för dig som vill bli polis (pdf, 143 kB)

Anpassa övningarna efter din förmåga och vad som passar dig. Öka antalet repetitioner, svårighetsgrad och/eller vikt efterhand.

Kontakt

Har du fler frågor om polisyrket eller ansökan till polisutbildningen är du välkommen att höra av dig till någon av våra kontaktpersoner.

Har du frågor om testerna till polisutbildningen kontakta Plikt- och prövningsverket.