Sök

Gruppchef till regionala insatsstyrkan i Linköping

Är du redo för en större uppgift?

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 juni 2024

Ansök senast

01 juli 2024

Referensnummer

A370.099/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden (LPO); Linköping, Norrköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Lokalpolisområde Linköping har fyra kommuner: Linköping, Åtvidaberg, Kinda samt Ydre. Inom lokalpolisområde Linköping finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd servicegrupper med stationsbefäl, arrest samt reception.

Vi söker nu gruppchef till den regionala insatsstyrkan (RI) med placering i lokalpolisområde Linköping.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för regionala insatsstyrkan i LPO Linköping

Som gruppchef för RI rapporterar du till biträdande LPO-chef samt ingår i LPO Linköpings ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området insatsverksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

I uppdraget ingår det även att verka som insatsledare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare den senaste femårsperioden.
  • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • erfarenhet av insatskonceptet
  • genomförd och godkänd grundutbildning inom NIK
  • Polisexamen
  • svenskt medborgarskap
  • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

  • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
  • ingått i ledningsforum
  • chefs- och ledarskapsutbildning
  • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
  • erfarenhet av flera verksamhetsområden

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • analys och helhetssyn
  • mål och resultat
  • utveckling och förändring
  • social säkerhet
  • muntlig och skriftlig kommunikation
  • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta rekryterande chef Johan Qvarfordt på tfn 010-5666528

Fackliga företrädare

Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35
ST st.region-ost@polisen.se
SACO-S Region Öst; saco-s.regionost@polisen.se
Polisförbundet Region Öst; polisforbundet.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställning

  • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
  • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
  • Placering vid Linköping

Urval kommer att ske under v 29, intervjuer är planerade till v 34. 

Ansökan

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Urvalsfrågor att besvara:  

  1. Har du polisexamen
  2. Har du minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare den senaste femårsperioden?
  3. Har du erfarenhet av insatskonceptet?
  4. Har du genomförd och godkänd grundutbildning inom NIK?
  5. Har du ingått i ledningsforum? Om ja, beskriv i vilken roll.
  6. Har du någon chefs- och ledarskapsutbildning?
  7. Beskriv kort vilka olika verksamhetsområden du har erfarenhet ifrån.

Välkommen med din ansökan i form av CV och urvalsfrågor via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 1/7 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A370.099/2024 i mailets ärendemening.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult marie.wilen@polisen.se innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post