Sök

Utredningsledare till IGOB i Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

03 oktober 2024

Ansök senast

31 oktober 2024

Referensnummer

A577.840/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB) söker nu förundersökningsledare, för utredningsledning av grova brott.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Utredningsenheten
Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Utredningsenheten samordnar och driver verksamhetsutveckling ur ett regionalt perspektiv i samverkan med nationella operativa avdelningen och övriga regioner. Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av grov brottslighet, brottsofferarbete och kriminalteknik.

Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB)
Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet har ett regionalt ansvar för spaning och utredning av gränsöverskridande internationell organiserad brottslighet. Ärendena är i regel mycket omfattande och utdragna i tid både när det gäller spaning- och utredningsverksamhet. Ofta förekommer hemliga tvångsmedel i sektionens uppdrag.

På IGOB i region syd bedrivs både utrednings- och spaningsverksamhet. Här blir du en viktig del av brottsbekämpningen med möjlighet till personlig utveckling inom vår verksamhet. Många av utredningarna har nationell och/eller internationell anknytning som de strategiskt viktiga personerna i de kriminella närverken vilka IGOB alltmer inriktat sitt arbete mot.

Arbetet sker i tät samverkan med spaningsledare, underrättelsehandläggare, analytiker, finansiella utredare och åklagare där man tillsammans arbetar mot uppsatta mål.

Arbetsbeskrivning

I den intressanta rollen som förundersökningsledare på sektionen mot internationell organiserad brottslighet blir du en viktig kugge i enhetens arbete. Vi arbetar tillsammans mot samma mål.

Du arbetar inom ramen för förundersökning i utredningens olika faser, oftast spaningsärenden gällande grov organiserad brottslighet. Du kommer utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef. Arbetsleda, stödja och coacha utredarna i gruppen. Som förundersökningsledare kommer du även att få jobba i utredningar, utredande förundersökningsledare.

  • Leda och driva förundersökningar, vara aktiv som förundersökningsledare i utredningar och tidigt ta beslut om förundersöknings ska drivas vidare eller läggas ner. Koordinera och skapa en helhetsbild över pågående utredningar.
  • Driva utveckling av utredningsverksamheten tillsammans med gruppchef.
  • Svara för gruppchefen vid dennes frånvaro.
  • Medverka i utbildningsinsatser och utvärdering av verksamheten.
  • Arbete med hemliga tvångsmedel sker kontinuerligt.

Resor och arbete på annan ort förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Godkänd polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104) alternativt annan akademisk examen/utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Förundersökningsledarutbildning/motsvarande utbildning eller erfarenhet som förundersökningsledare.
  • Arbetslivserfarenhet inom brottsutredningsprocessen i närtid som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • B-körkort, manuell växel.
  • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Nationell förundersökningsledarutbildning (NFU).
  • Dokumenterad erfarenhet av rollen som förundersökningsledare i närtid.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Erfarenhet av internationellt polissamarbete.
  • Erfarenhet av hantering av hemliga tvångsmedel.
  • Kunskap om polisens centrala utredningssystem såsom STATUS och KUPOL.

Personliga egenskaper

Tänker du så här så tycker vi att du ska söka till oss!

Jag är prestigelös, noggrann och ambitiös och tycker det är spännande att jobba med utredningar som kräver det där lilla extra. Jag gillar rollen som "spelande tränare" och är trygg i att både utreda, arbetsleda och att coacha medarbetare. Jag gillar att vara en del i ett sammanhang och känna att jag tillsammans med gruppen kan göra skillnad. Jag vill kunna bidra till ett gott utredningsresultat.

Jag är social och positiv och har varken problem att jobba enskilt eller i grupp. Jag tycker det är kul att jobba ihop med andra utredare, finansiell utredare, spaningsledare, spaningskoordinatorer, spanare, HTM (hemliga tvångsmedel)-personal och övriga på sektionen IGOB. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jörgen Nilsson,  jorgen.nilsson1@polisen.se

  
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Elsa Tidblom, elsa.tidblom@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Hanna Hansson Fransson 072-526 35 18, Seko Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35, SACO-S, Carina Ivarsson, 073-348 37 10, ST region syd, Johan Källström 0702791146

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare grova brott
Anställningsbenämning: Handläggare/Polisinspektör 

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 31/10 2024. Klicka här för att komma till enkäten (pdf, 204 kB). Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A577.840/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post