Sök

Förundersökningsledare till Regionalt IT-brottscentrum

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

16 oktober 2024

Ansök senast

30 oktober 2024

Referensnummer

A600.860/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Vi söker nu en förundersökningsledare till vårt team som är flexibel, analytisk och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsplatsbeskrivning:
Regionalt it-brottscentrum i Stockholm har dels ett operativt uppdrag genom att bidra till en ökad kompetensutveckling avseende IT-relaterad brottslighet över hela regionen, men ska också utgöra en stödfunktion genom att bidra med expertkompetens inom det IT-relaterade området.

Vid regionalt it-brottscentrum skall det finnas flera olika kompetensområden såsom it-forensik,  internetinhämtning, en deskgrupp samt särskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och komplexa cyberbrott.

Denna rekrytering vänder sig till dig som vill vara med på resan och fortsätta bygga upp verksamheten kring regionalt it-brottscentrum genom att agera i rollen som förundersökningsledare av komplicerad cyberbrottslighet. Du kommer att ingå i en grupp som idag består av en gruppchef och 9 st. utredare, och vara placerad på Kungsholmen. Resor, inrikes och utrikes förkommer.

Det kommer även vara ett kunskapsbaserat test för tjänsten

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare kommer du att självständigt leda och driva förundersökningar som bland annat rör brott som dataintrång genom olika cyberattacker mot privatpersoner och företag. Du fattar beslut om förundersökningens inledande och avslutande, samt tvångsmedel i förekommande fall. Förväntningen på dig är att du kommer vara motorn i de cyberutredningar som vi handlägger där du prioriterar, resurssätter och följer upp våra ärenden.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer samt åklagare. Gruppen bistår även regionens övriga enheter, polisområden och lokalpolisområden med kunskap, kompetens och erfarenhet inom it. Cyberbrott är en stor global problematik vilket gör att du även kan komma att ha kontakt med utländska myndigheter samt civila aktörer.

Du kommer få säkerställa att vi arbetar med kvalitet i våra ärenden genom att följa, uppdatera och förstå arbetsområdet. Tillsammans med dina medarbetare kommer du även verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete.

Det kommer att ges möjligheter till utbildning, utveckling och fördjupning inom it. Utöver utvecklingen och ansvarsområden inom egna gruppen kommer du ha möjligheten att växa tillsammans med enheten och enhetens olika funktioner genom olika insatser.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen
  • Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning grund alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
  • Erfarenhet av förundersökningsledning minst 1 år 
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort (Manuell växellåda)
  • Svenskt medborgarskap


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Arbetslivserfarenhet av förundersökningsledning avseende olika brottstyper
• Arbetslivserfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå
• Erfarenhet av cyberutredningar, gärna med med IT-inslag och internationella begäran
• Kunskaper om kryptovalutor, Darknet, stresser- och bootertjänster samt trojaner
• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska
• Erfarenhet av att hålla presentationer eller föredrag

Personliga egenskaper

För att trivas och fungera optimalt i funktionen som förundersökningsledare söker vi dig som har ett stort intresse och fallenhet för IT och van att följa branschens utveckling. Du har också ett professionellt förhållningssätt liksom stort engagemang och vilja att utveckla och driva verksamheten framåt.

Dessutom ser vi att du har god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, likväl som förmåga och trivsel att arbeta självständigt. Du har också god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga för att bygga relationer inom såväl som utanför polismyndigheten. Utöver det ställer arbetsuppgifterna krav på att du är flexibel, analytisk, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Tommy Dimitrakis, Gruppchef, 010-5336572, tommy.dimitrakis@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Mariam Khashan, mariam-dawod.khashan@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet Mats Johansson 073–9404291, Fackförbundet ST, SEKO Polisen.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Förundersökningsledare

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan.

  1. Har du Polisexamen eller annan akademisk examen?
  2. Har du gått Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning grund alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda?
  3. Har du utredningsvana av IT-inslag och internationella begäran?
  4. Har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska?
  5. Har du B-körkort (Manuell växellåda)?
  6. Har du svenskt medborgarskap?
  7. Har du arbetslivserfarenhet minst 1 år av förundersökningsledning avseende olika brottstyper?
  8. Har du arbetslivserfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå?
  9. Har du erfarenhet av cyberutredningar?
  10. Har du kunskaper om kryptovalutor, Darknet, stresser- och bootertjänster samt trojaner?
  11. Har du ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska?
  12. Har du erfarenhet av att hålla presentationer eller föredrag?

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och svar på urvalsfrågor via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 30/10–2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A600.860/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.