Sök

Kameraoperatör till kamerabevakningscentralen

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Umeå

Län

Västerbottens län

Utlyst

18 oktober 2024

Ansök senast

31 oktober 2024

Referensnummer

A623.771/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbete över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Polisregion Nord är den största regionen sett till yta. Regionen består av de fyra nordligaste länen i Sverige och är organiserad i fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Utredningsenheten samordnar och driver verksamhetsutveckling ur ett regionalt perspektiv i samverkan med nationella operativa avdelningen och övriga regioner.

På Utredningssektionen, som är en av fem sektioner på regionala utredningsenheten i region Nord, hanteras idag bland annat utredning av grova brott, kalla fall, miljö- och arbetsmiljöbrott, kamerateknikgrupp samt teknikspaning. Den nystartade kamerabevakningscentralen (KBC) är en del av sektionen och stöttar hela regionen i sitt uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Kamerabevakningscentralen är i en etableringsfas inom regionen och det kommer finnas stora möjligheter att tillsammans med övriga i gruppen forma arbetet vad gäller rutiner och metoder. Som kameraoperatör är du en del av det brottsbekämpande systemet och du kommer jobba i nära samarbete med regionsledningscentralen och övriga verksamheter i regionen.

Det dagliga arbetet innebär att man genom kamerorna i realtid bevakar områden och understödjer både det operativa arbetet samt spanings- och utredningsarbete i regionen. Utöver det händelsestyrda arbetet kommer du som kameraoperatör även delta vid planlagt arbete, särskilda händelser och SPT insatser (särskild polistaktik) regionalt och nationellt.

Arbetet utförs i flertalet olika system varpå det är viktigt att man har ett teknikintresse, lätt att lära sig nya system och trivs med digitala arbetssätt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Avslutad och godkänd gymnasieexamen.
  • I närtid erfarenhet av arbete i liknande verksamhet som bedöms relevant, till exempel arbete med kameraövervakning, som larmoperatör eller vid ledningscentral.
  • Fullgod syn, med eller utan korrigeringsglas, samt normalt färgseende (vid begäran skall uppgifterna om fullgod syn och färgseende styrkas med ett aktuellt intyg).
  • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet, i en roll som arbetsgivaren finner som relevant.
  • Erfarenhet av polisiära förundersökningar, som arbetsgivaren finner relevant.
  • Erfarenhet av arbete inom kamerabevakning eller bild- och ljudhantering, som arbetsgivaren finner relevant.

Personliga egenskaper:
Som person är du ansvarstagande och självgående i ditt arbete, samtidigt som du har en mycket god förmåga att samarbeta tillsammans med kollegor. Du har en god förmåga att skapa och upprätthålla relationer och du delar gärna med dig av din kunskap till andra inom organisationen.

Då rollen är en del av den händelsestyrda verksamheten trivs du bra i en roll med tempoväxlingar, där du snabbt behöver ändra ditt förhållningssätt. Du är en person som blir fokuserad i pressade situationer. Du är lösningsorienterad och analytisk, vilket gör att du trivs på KBC där du ofta behöver tänka utanför boxen och hitta lösningar på problem. Som kameraoperatör kan du behöva hantera känsligt material, vilket kräver en personlig mognad.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Caroline Wåhlin, caroline.wahlin@polisen.se, 072-548 73 77


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Linnéa Roll, linnea.roll@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. 
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanerat arbete 5:3
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kameraoperatör

Ansök genom att bifoga ditt CV (vi vill inte ha något personligt brev) och besvara urvalsfrågorna. Frågorna utgår från kravprofilen för den här rekryteringen och dina svar ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Besvara följande urvalsfrågor som en del av din ansökan. (pdf, 140 kB)

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Arbetsprov kan komma att vara en del av rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 31/10 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A623.771/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post