Sök

Senior systemutvecklare

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 oktober 2024

Ansök senast

18 november 2024

Referensnummer

A576.638/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Den stora utmaningen för it-utvecklingen ligger i att utveckla smartare lösningar. Är du en tekniskt skicklig senior fullstack-utvecklare med erfarenhet av att utveckla Android- appar? Vill du bidra till att ge poliserna i fält ett informationsövertag och underlätta deras jobb i skarpa lägen? Kan du tänka ut lösningar där vi maxar samarbetsmöjligheter mellan poliser i yttre och inre tjänst? Lösningar som är lika anpassningsbara som polisers verklighet. Vill du bli en av oss? Sök, vi behöver dig!

Polisens IT-avdelning har cirka 1 200 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens drygt 38 000 medarbetare. Gruppen OPVS Ledningscentral består idag av 12 medarbetare som ansvara för systemen på våra ledningscentraler. Idag sker gruppens utveckling hos våra leverantörer och i samarbete med andra utvecklingsteam inom Polisen som alla bidrar till att underlätta så mycket som möjligt för poliserna i deras informationsflöden. Polisen står nu inför ett generationsskifte när det gäller radiokommunikation där vi går från Rakel till Rakel generation 2 vilket kommer att ge helt andra möjligheter och dataflöden. I det behöver OPVS Ledningscentral utöka gruppen med ett utvecklingsteam för att förbereda våra ledningssystem inför denna förändring, men även utveckling av verksamhetskritiska mobilapplikationer i Android- miljö. Då gruppen idag inte har något eget utvecklingsteam kommer du att ha en viktig och ledande roll. 

Vi har idag lösningar som behöver fungera tillsammans och fler är på väg att integrera med varandra. Här vi vill ta steget ännu längre – vi vill sy ihop våra lösningar på en ny nivå och vi tror att vi har en unik möjlighet till det. Några avgörande faktorer är att vi jobbar aktivt med innovation, att vi är tekniskt väldigt skickliga och vi håller en hög leveranstakt med lösningar som är skräddarsydda för vår verksamhet.  

Vårt kontor är beläget centralt i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som senior systemutvecklare inom OPVS Ledningscentral kommer du att ha en ledande roll i att skapa verksamhetskritiska och framtidsäkrade applikationer. Du kommer att vara med att starta ett utvecklingsteam som kommer att arbeta mycket nära vår Mobila sektion som arbetar med IOS och är bestående av erfarna utvecklare och arkitekter som drivs av att bygga system som betyder något på riktigt för människors liv. Inom teamet ansvarar ni tillsammans för uppdrag inom komplexa infrastruktur-services. Ledningssystemen har en mycket central roll i vår verksamhet vilket gör att teamet kommer att skapa förutsättningar för att vi fortsätter utveckla det bästa stödet för våra poliser. Du kommer att bidra till att lösa komplexa tekniska utmaningar och se dessa lösningar bidra till ett avancerat verksamhetsstöd.

Du kommer att erbjudas en arbetsvardag där den ena dagen inte är den andra lik, där du ges stora möjligheter att påverka vårt löpande utvecklings- och förbättringsarbete, bl.a. genom att utforska nya tekniska möjligheter. Du kommer kontinuerligt ha möjlighet att se hur teamets leveranser fungerar i fält. 
Det här ett tillfälle för dig som är hungrig på en riktig utmaning och samtidigt brinner för att bidra till att göra Sverige tryggt och säkert.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • för funktionen relevant examen/utbildning inom IT alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • flerårig aktuell och relevant erfarenhet av att ha arbetat med agil systemutveckling för ett eller flera system/mobilappar
  • relevant erfarenhet av systemutveckling, företrädesvis .net
  • erfarenhet av Android apputveckling
  • yrkeserfarenhet och god kompetens av att designa och planera systemarkitektur
  • minst några års relevant erfarenhet av att ha arbetat i en organisation med höga krav på säkerhet med god kompetens/förståelse för IT-säkerhetsprinciper
  • god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska, både i tal och skrift 
    Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Meriterande 
Nedanstående områden är i övrigt meriterande, du behöver inte ha kompetens kring allt, då du kommer att få möjlighet att lära dig/få påbyggnad hos oss på plats: 

  • aktuell erfarenhet av arbete med systemintegrationer
  • erfarenhet av system med höga tillgänglighetskrav
  • erfarenhet av .NET Core, Databaser, REST, Git, SOAP
  • byggautomation / CI/CD / Jenkins
  • certifikathantering
  • erfarenhet av arbete i offentlig sektor

Personliga egenskaper
Du är skicklig på att analysera och lösa komplexa tekniska problem effektivt med verksamhetens bästa i fokus och har en ambition att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du är kommunikativ och har mycket god förmåga att anpassa din kommunikation efter målgrupp/mottagare.  Vidare ser vi att du trivs med att ta stort ansvar och vill ta en aktiv roll i teamet och bidra till teamets gemensamma leveranser och uppdrag. Vi värdesätter att du vill utvecklas, lära nytt och dela med dig av dina kunskaper och hjälpa andra, både i och utanför teamet. Du har en drivkraft av att skapa avancerade lösningar med enkla tekniker - tänker 3 gånger och kodar 1 gång. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Robert Bergh, robert.bergh@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Kimberly Uvelid, kimberly.uvelid@polisen.se 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning om 6 månader

Placering: Stockholm/Kungsholmen 

Arbetstid: Flexibel arbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. 

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät (pdf, 215 kB) via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 18 november 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A576.638/2024 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post