Sök

Spaningsledare

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Eskilstuna

Län

Södermanlands län

Utlyst

18 oktober 2024

Ansök senast

01 november 2024

Referensnummer

A623.979/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Östergötland, Södermanland och Jönköping. Polisområde Södermanland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping samt en utredningssektion och ett kansli.

Arbetsbeskrivning

Spaningsgruppen Södermanland ligger under utredningssektionen och vårat arbete bestäms av Polisområdets ledningsgrupp. Arbetet drivs i grunden mot polisområdets problembild men innefattar även biträde mot övriga delar av regionen och nationella behov. Arbetet inriktar sig i första hand mot grova narkotikabrott och vapenbrott, men även annan brottslighet hanteras.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen, i enighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • Erfarenhet av arbetsledning
  • Vana att hantera information kopplad till grov organiserad brottslighet.
  • Svenskt medborgarskap
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift  

Det är meriterande om du även har:

  • Utbildning inom det nationella spaningskonceptet
  • Arbetat som samordnare eller insatsledare inom spaningsverksamhet alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet och kunskap inom förundersökningsledning
  • God kunskap om avancerade spaningsmetoder
  • Erfarenhet och kunskap om hemliga tvångsmedel och juridiken kring dem
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Erfarenhet av underrättelsearbete
  • Erfarenhet av samverkan med externa aktörer

Personliga egenskaper

Till funktionen som spaningsledare söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och ett stort driv. För att klara uppdraget förväntas du vara stresstålig, flexibel och ha en analytisk förmåga. Du behöver också ha förmågan att ta egna initiativ och hitta alternativa vägar för att komma framåt i ärenden. Som spaningsledare har du mycket kontakt med både interna och externa aktörer vilket förutsätter att du är lyhörd, prestigelös och kontaktskapande. Arbetet som spaningsledare ställer också höga krav på ett högt eget ansvarstagande och förmåga att självständigt organisera ditt arbete.

I rollen som spaningsledare lämnar du tydliga direktiv till medarbetare i syfte att driva operativa ärenden och utredningar framåt. I samverkan med gruppchef arbetar du också för att motivera och utveckla gruppens medarbetare.

Då verksamheten inom spaning har ett högt skyddsvärde förväntas du även ha en hög säkerhetsmedvetenhet med högt rättspatos.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Fredrik Gustafsson, gruppchef, fredrik.gustafson@polisen.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Carl Svensson, carl-a.svensson@polisen.se.

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se

Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-566 66 75, sara.walters@polisen.se

Seko Polisen Öst Sandra Ek 010-566 54 21, seko-polisen.ost@polisen.se

SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Eskilstuna

Arbetstid: Periodplanerad 5:3, i tjänsten ingår att fullgöra regional beredskap
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Polisinspektör med funktion som spaningsledare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 1 november 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A623.979/2024 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 Varmt välkommen med din ansökan!