Sök

Teknikspecialister inom hemlig dataavläsning vid Noa

Vi söker teknikspecialister för arbete med hemlig dataavläsning (HDA). Hos oss kommer du använda och utveckla tekniskt avancerade verktyg och metoder för att i hemlighet inhämta information i polisiära ärenden som rör den mest allvarliga brottsligheten.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2024

Ansök senast

30 oktober 2024

Referensnummer

A528.704/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 40 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Sektionen för särskilda insatser ansvarar för samordning och metodutveckling av Polismyndighetens tekniska inhämtning kopplat till vissa hemliga tvångsmedel, vissa särskilda spaningsmetoder samt Polismyndighetens särskilda personsäkerhetsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag består i huvudsak av att i utrednings- och underrättelseärenden kartlägga, planera, utföra och följa upp insatser med hemlig dataavläsning.

Konkret innebär det att du enskilt eller tillsammans med andra identifierar och nyttjar tekniska sårbarheter i informationssystem för att inhämta information, utan att bli upptäckt. Informationen du inhämtar är ofta helt avgörande för polisärendet och utgör en viktig del i rättsprocessen. Du kommer få arbeta i polisärenden nationellt och internationellt samt i ärenden som rör den mest allvarliga brottsligheten.

Du, tillsammans med gruppen, ansvarar för att leda metod- och förmågeutveckling inom hemlig dataavläsning.

Verksamheten är under ständig utveckling och det kommer finnas möjlighet att utifrån verksamhetens behov utforma funktionen utifrån dina intressen och kompetenser.

Arbetet kan medföra tjänsteresor både in- och utrikes, men vi kan oftast fördela dessa så att det inte har en negativ påverkan på livet utanför arbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom IT, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga
  • Goda kunskaper i engelska, såväl skriftliga som muntliga
  • Goda kunskaper inom IT/informationssäkerhet.
  • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har dokumenterad kompetens, utbildning i eller erfarenhet av:

  • Penetrationstestning
  • Programmering
  • IP-baserad nätverkskommunikation
  • Sårbarhetshantering
  • Mobil och/eller dator-forensik.
  • Teknisk informationsinhämtning med hemliga eller dolda metoder.
  • Teknikutvecklingsarbete tillsammans med andra.

Personliga egenskaper

Den vi söker är engagerad, professionell och har förmåga att självständigt arbeta systematiskt mot ett mål. Vi ser gärna att du har en teknisk kunskap vilken grundar sig på ett genuint intresse för teknik och att du drivs av problemlösning samt av att hitta kreativa tekniska lösningar.

I tjänsten ingår viss samverkan inom polisen och med andra myndigheter, organisationer och externa aktörer, varför det är viktigt att uppvisa vid god samarbetsförmåga och samtidigt hög integritet och sekretessmedvetenhet. Det är av stor vikt att du har förutsättningar att verka i en säkerhetskänslig verksamhet.

Då tjänsten är en del av den polisoperativa verksamheten krävs viss flexibilitet och tillhörande förmåga att kunna växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och hur du som person passar in i och kompletterar vår verksamhet.  

Kontaktpersoner

Har du frågor gällande processen eller uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult: Tina, 010 - 56 36 447.

Fackliga företrädare

SACO, Polisens växel 114 14
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 387 10
Fackförbundet ST, Tom Johnsson 076-947 00 30
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstidsförläggning: Veckoplanering 40/h
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Vi erbjuder

  • Spännande och viktiga arbetsuppgifter där du tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får göra skillnad på riktigt.
  • HDA-verksamheten består av en härlig mix av civilanställda och poliser, med olika bakgrund, ålder och intressen.
  • Goda möjligheter till friskvård.
  • Bra balans mellan arbete och fritid.
  • Goda möjligheter till personlig utveckling, inkl. utbildning.
  • Ett förtroendebaserat och modernt ledarskap.

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Ansökan

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Urvalsfrågor att besvara:  

  1. Beskriv din utbildning som är relevant för tjänsten. (Lärosäte, vilket år utbildningen avslutades, antal år, inriktning).
  2. Beskriv dina kunskaper inom informationssäkerhet.
  3. Beskriv kort ditt teknikintresse.
  4. Beskriv dina kunskaper i svenska.
  5. Beskriv dina kunskaper i engelska.
  6. Beskriv din kompetens, utbildning eller erfarenhet av penetrationstestning.
  7. Beskriv din kompetens, utbildning eller erfarenhet av programmering.
  8. Beskriv din kompetens, utbildning eller erfarenhet av IP-baserad nätverkskommunikation.
  9. Beskriv din kompetens, utbildning eller erfarenhet sårbarhetshantering.
  10. Beskriv din kunskap av teknisk inhämtning/HDA.
  11. Beskriv din erfarenhet av teknikutveckling.
  12. Har du svenskt medborgarskap?

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor via e-post  till jobb.noa@polisen.se  senast den 30/10 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A528.704/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm alternativt kontaktar ansvarig HR-konsult.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Polismyndigheten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Polismyndigheten som omfattas av sekretess.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

I samband med rekrytering kan tester förekomma, inkluderat arbetspsykologiska.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

 

Polismyndigheten

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.